Utdanningsprisen 2020 fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) går til bærekraftsingeniør Didrik Eie Fossum i Skanska Norge. Foto: FLT

Skanska-ingeniør vant FLTs utdanningspris

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) sin årlige utdanningspris går i 2020 til bærekraftsingeniør Didrik Eie Fossum i Skanska Norge.

Det skriver FLT i en pressemelding fredag.

– Temaet bærekraft er svært aktuelt i hele byggsektoren, men spesielt innen boligsamvirket der en stor del av boligmassen har store fornyingsbehov, sier priskomiteens leder, Ulf Madsen.

Hvert år deler FLT ut 150.000 kroner til noen som styrker real- og formalkompetansen sin gjennom utdanning. Prisen ble første gang utdelt i forbindelse med FLTs 60-årsmarkering i mai 2011.

– Det er viktig med fokus på klima og miljø når det kommer til boligbygging. Jeg er glad for å ha hatt en veileder som var veldig engasjert i temaet, sier prisvinner Didrik Eie Fossum i pressemeldingen.

Fossum, som er ansatt i Skanska Norge, mottar prisen for en masteroppgave om bærekraftsmanual tilpasset boligsamvirket levert ved sivilingeniørstudiet ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU.

Verktøyet som Fossum har utviklet i oppgaven sin er, ifølge prisjuryens begrunnelse, så godt bearbeidet at det umiddelbart ble inkludert i NBBLs strategi for bærekraftregnskap, og juryen skriver videre at manualen med enkle grep kan benyttes som et operasjonelt verktøy for å øke bevissthet og kvalitet i beslutninger rundt bærekraft.