Erik Iversen (f.v.), Kjell Stillesby og John Georg Storvik. Foto: Lindab

Lindab kjøper ventilasjonsfirmaet Aer Faber

Lindab utvider sin virksomhet i Norge med oppkjøp av Aer Faber.

- Aer Faber har en sterk posisjon i Oslo-området, en region hvor Lindab ønsker å styrke sin tilstedeværelse, heter det i en pressemelding fra partene.

Aer Faber har butikk, lager og produksjon utenfor Oslo.

- Vi er svært glade for å ønske Aer Faber velkommen til Lindab. Det er et meget veldrevet selskap med høy kundetilfredshet, noe som gjenspeiles i høy vekst og lønnsomhet. Aer Fabers daglige leder, Erik Iversen, vil fortsette å lede Aers Fabers virksomhet og bidra til vekst i Lindab. Vi ser frem til å få inn Eriks erfaring og drive inn i organisasjonen, sier Ola Ringdahl, konsernsjef i Lindab i meldingen.

- Aer Faber har et veldig godt renommé i markedet, noe som kommer av jordnære folk og en bedrift som har orden og kontroll, dette er to av Lindabs kjerneverdier. Østfold har også vært en hvit flekk på Lindab kartet, i tillegg er de sterke på rektangulære ventilasjonskanaler og detaljer, noe som er et satsningsområde i Lindab. Alt dette gjør at Aer Faber passer som 'hånd i hanske' inn i Lindab, sier John Georg Storvik, administrerende direktør i Lindab Norge.

- Lindab deler vår overbevisning om at et godt servicenivå og høy kvalitet er viktige suksessfaktorer. Vi ser frem til å utvikle den norske virksomheten i fellesskap, hvor vi vil kunne dra nytte av Lindabs globale innkjøps- og distribusjonsnettverk, samtidig som vi bidrar med vår kunnskap og lokale tilstedeværelse, sier Erik Iversen, administrerende direktør og medeier i Aer Faber.

Aer Faber ble grunnlagt i 2002 og har produksjon, lager og butikk i Spydeberg sørøst for Oslo, samt et hentelager for kunder i Oslo. Selskapet har en årlig omsetning på cirka 50 millioner kroner. Aer Faber har 21 medarbeidere.