Svar til Arnulf Martin Hansen og Thor Skjeggedal

Byggeindustrien har 29. november og 30. november mottatt to åpne brev skrevet av Arnulf Martin Hansen og Thor Skjeggedal. Bakgrunnen for innleggene er at Byggeindustrien søndag 29. november 2020 publiserte artikkelen «Avvist konkurrent reagerte da pensjonister vant konsulentkontrakt i Oslos milliardprosjekt» der Skjeggedal og Hansen er omtalt og intervjuet.

I innleggene kommer det frem påstander som vi ønsker å kommentere. Hansen og Skjeggedal viser blant annet til telefonsamtaler som Byggeindustriens journalist hadde med de to omtalte personene i sommer.

Vi jobbet da med en sak om den omtalte klagen fra HRP. I et innledende intervju med HRP kom vi også inn på temaer som omtales av Skjeggedal og Hansen i de åpne brevene, men som ikke var en del av klagen. Vi ønsket å gi de berørte partene mulighet til å kommentere, og tok opp dette i samtaler med Hansen og Skjeggedal. Vi valgte dog å ikke gå videre med dette på daværende tidspunkt.

HRPs uttalelser og våre spørsmål fra i sommer er heller ikke en del av den publiserte saken som nå kritiseres.

Med andre ord er det Skjeggedal og Hansen selv som bringer sommerens samtaler ut i offentligheten gjennom sine åpne brev.

Byggeindustrien har full forståelse for at det er belastende å bli omtalt i kritiske saker i media, men mener både de offentlige anskaffelsene som omtales her og måten Oslos største investeringsprosjekt gjennom tidene er organisert på, er av stor offentlig interesse.

Nyhetsredaktør Frode Aga og sjefredaktør Arve Brekkhus