Byrådet i Oslo foreslår å transformere dette industriområdet på Løren til boligområde. Skjermdump: Google Earth

Vil bygge 320 boliger på Løren i Oslo

Byrådet i Oslo foreslår å transformere et industriområde i Sinsenveien 51-55 på Løren til nye boliger.

– Vi foreslår nå at dette området skal få cirka 320 attraktive boliger med en park, sentral beliggenhet og god kollektivdekning. Dette er et godt prosjekt som bidrar til boligforsyningen i Oslo, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad i en pressemelding fra Oslo-byrådet mandag.

I tillegg til boligene foreslås det en fireavdelings barnehage, en liten park, gang- og sykkelveier, torg og utadrettet virksomhet i første etasje. I forslaget skal utbygger pålegges å bidra økonomisk til Løren aktivitetspark med flerbrukshall og til å oppgradere Sinsenveien med fortau med gatetrær slik at veien får en mer bymessig karakter.

Forslaget legger opp til en bymessig kvartalsstruktur i fire til åtte etasjer mot Sinsenveien og Dag Hammarskjölds vei. Det vil bli anlagt gatetun og bli tilrettelagt for mindre, lokale næringsvirksomheter og en ny dagligvarebutikk. Forslaget er utarbeidet av Skanska Norge, skriver byrådet.

– Løren har over tid blitt utviklet fra industri til et attraktivt boligområde nært sentrum. Industrien er erstattet av boliger, lekeplasser og grøntområder. Det har kommet kafeer og butikker, slik at beboerne får gjort enkle ærender. Trafikken på Ring 3 er lagt under bakken, det er lagt til rette for sykkel og gange, og boligene ligger nær kollektivtilbud. Med denne reguleringsplanen bidrar vi til å transformere en av de store gjenvære næringstomtene på Løren, sier Hermstad.

Prosjektet skal gjennomføres som fossilfri bygge- og anleggsplass, heter det i pressemeldingen. Reguleringsplanen er sendt fra byråd til endelig vedtak i bystyret.