Styreleder Nils Torsvik i Balkongentreprenøren. Foto: Balkongentreprenøren.

Balkongentreprenøren blir balkongprodusent

I mer enn ti år har Balkongentreprenøren montert balkonger fra andre leverandører. Nå har selskapet startet produksjon av sine egne balkonger.

– Egen produksjon er en naturlig utvikling etter så mange år i dette nisjemarkedet. Vi ønsker i større grad å definere utviklingen av nye og fleksible løsninger, samt fokusere på lokal estetikk. Det finnes mange borettslag som har både egne ønsker og krav fra lokale myndigheter knyttet til utforming. Derfor er både vi og kundene best tjent med at vi har løsninger som treffer målrettet fremfor å gå omveier via tredjeparter, sier styreleder Nils Torsvik i Balkongentreprenøren, i en pressemelding.

Balkongentreprenøren har allerede startet produksjon i Polen, og de første balkongene som produsent monteres i disse dager på et stort borettslag i Bergen, skriver selskapet i meldingen.

– Vi kan i større grad foreslå modernisering med betydelige innslag av design. I tillegg er det enklere å svare på ønsker og utfordringer som kundene har. Denne fleksibiliteten har vi savnet samtidig som det tar tid å finne det riktige tidspunktet for å bli produsent, sier Torsvik, som presiserer at selskapet har hatt et fruktbart samarbeid med ulike leverandører gjennom en årrekke.

– Derfor er utviklingen naturlig, og vi skal bringe inn mer innovasjon i bransjen. Det er helt nødvendig. I motsatt fall hadde det vært unaturlig å ta steget som balkongprodusent, sier Torsvik.

De siste fem årene har Balkongentreprenøren levert flere pilotprosjekter. Det første var Hvitveisen Borettslag i Bodø i 2016.

– Blokkene i Bodø er utsatt for kraftige påkjenninger og skal tåle orkaner, og ble en referanseramme i utviklingen frem til å bli egen produsent. Nå leverer vi balkongsystemer i Drammen som måtte ta hensyn til verneverdige aspekter fra lokale myndigheter, forteller Torsvik.

Balkongentreprenøren har levert i alt fem pilotprosjekter før de nå tar steget og blir balkongprodusent.