Kevin Medby er ny faglig leder for samfunnssikkerhet og beredskap i Norconsult. Foto: Norconsult

Han er ny faglig leder for samfunnssikkerhet og beredskap i Norconsult

Kevin Medby tar over som ny faglig leder for samfunnssikkerhet og beredskap i Norconsult.

Det skriver Norconsult i en pressemelding mandag.

– Basert på Kevins erfaring, faglige tyngde, hans brede og geografisk spredte oppdragsportefølje samt brennende engasjement for utvikling av faget, er han det opplagte valget som faglig leder for samfunnssikkerhet og beredskap, sier Bente Gjerstad, direktør for Miljø og sikkerhet i Norconsult, i meldingen.

Samfunnssikkerhet er definert som samfunnets evne til å verne seg mot og håndtere hendelser som truer grunnleggende verdier og funksjoner og setter liv og helse i fare.

– Kevin er en av landets fremste fagpersoner innen dette området og jeg er trygg på at Norconsults videre faglige utvikling innen samfunnssikkerhet og beredskap er i de beste hender, sier Gjerstad.

Kevin Medby har jobbet i Norconsult siden begynnelsen av 2007.

– Å bidra til å redusere samfunnets sårbarhet gjennom målrettede og effektive tiltak, er den mest givende og interessante jobben jeg kan tenke meg. Jeg ønsker å sikre at vi opprettholder vår status som ledende rådgiver innen samfunnssikkerhet og beredskap, og at våre analysemetoder og leveranser innen både fysisk sikring og sikkerhet skal bidra til et tryggere samfunn, kommenterer han.

Medby har forelest om utvikling av kommunal beredskap etter forskrift om kommunal beredskapsplikt ved Norges arktiske universitet i Tromsø, og om samfunnssikkerhet i arealplanlegging ved NTNU. De siste årene har han i stor grad jobbet mot ulike brannvesen i Norge og vært en viktig bidragsyter i utviklingen av disse. Han har vært rådgiver innen beredskap og krisehåndtering på konsernledernivå hos flere av Norconsults kunder, og er i dag gruppeleder for samfunnssikkerhet i avdeling Sikkerhet i Norconsult.