Fra strekningen Kløfta-Nybakk.

Viken fylkesråd sier nei til å skrote nybygget motorvei

Fylkesrådet i Viken ber Nye Veier droppe planene om å bygge en helt ny motorvei mellom Kløfta og Kongsvinger. Rådet mener den påbegynte veien må fullføres.

Regjeringens veiselskap Nye Veier må bruke det som er bygget av ny motorvei mellom Kløfta og Kongsvinger istedenfor å bygge en helt ny. Det sier fylkesrådet i Viken, skriver Aftenposten.

Motorveistrekningen som Statens vegvesen har bygget fra E6 ved Kløfta og i retning Kongsvinger ender nå opp ved Nybakk på Romerike. Andre del av veien sto klar i 2014 og det tredje og siste trinnet gjenstår.

Men Nye Veier ønsker å bygge en helt ny motorvei enten et stykke nord eller sør for der motorveistrekket går fra Kløfta i dag. Årsaken er et nytt krav om at E16 skal tåle en 200-årsflom. Grunnforholdene er så dårlige at utbygging av den delen som står igjen vil bli svært dyr.

Ønsket til Nye Veier har vakt protester fra flere hold, og nå har fylkesrådet i Viken i sin høringsuttalelse landet på at trinn tre av den opprinnelige planen må fullføres.

«Vi krever at planleggerne i Nye Veier tar mer hensyn til dyrket mark og gjenbruker dagens veianlegg på E16 mellom Kløfta og Kongsvinger», heter det blant annet i uttalelsen.