Arkitekt; PIR II AS og Praksis Arkitekter AS.

Veidekke skal bygge kulturhus i Steinkjer

Veidekke har fredag skrevet kontrakt med Steinkjer kulturbygg AS om å oppføre det nye kulturhuset i Steinkjer i Trøndelag.

Bygget skal blant annet inneholde bibliotek, kinosenter, storsal med nesten 600 sitteplasser og flere mindre saler. Oppdraget er en total­entreprise verdt nær 270 millioner kroner uten merverdiavgift, skriver Veidekke i en pressemelding.

Det nye kulturhuset blir liggende ved Steinkjerelva i Steinkjer sentrum og blir på 9.000 kvadratmeter, inkludert et eksisterende bygg på 1.300 kvadratmeter i Strandvegen 4 som skal renoveres. Det topp moderne kinosenteret med fire saler får fra 40 til 210 plasser, storsalen på 870 kvadratmeter skal kunne brukes til mange typer aktiviteter og det blir flere mindre saler for konserter og forestillinger i tillegg til kunstgalleri, restaurant og museum.

- Vi er veldig stolte over at vi skal få bygge det nye kulturhuset. Dette blir et viktig bygg som kommer til å bety mye for veldig mange i Steinkjer, og vi takker så mye for tilliten. Byggearbeidene skal utføres av Veidekke og vårt datterselskap Grande Entreprenør sammen med andre lokale samarbeidspartnere, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelagi meldingen.

- Bygging av det nye kulturhuset i Steinkjer har vært under planlegging i lang tid, og er et viktig prosjekt for oss som byggherre, for alle fremtidige brukere og for Steinkjer by. Vi ser derfor nå frem til å gå over i neste fase av prosjektet og til et godt samarbeid med Veidekke og deres samarbeidspartnere sier Ingunn Ramdal, prosjektleder for Steinkjerbygg AS.

Nå starter man med en samhandlingsfase, mens byggearbeidene er planlagt igangsatt etter påske med ferdigstillelse sommeren 2023.