– Etter et svakt første halvår er vi tilbake på et lønnsomhetsnivå der vi bør ligge, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

AF Gruppen øker både resultat og omsetning

Omsetningen økte med 26 prosent til 6,366 milliarder kroner i kvartalet for AF Gruppen. Resultat før skatt økte med ni prosent til 368 millioner kroner.

AF Gruppens omsetning er på 19,540 (16,146) milliarder kroner hittil i år. Dette tilsvarer en vekst på henholdsvis 26 prosent og 21 prosent sammenlignet med tilsvarende perioder i fjor.

Resultat før skatt ble på 368 millioner kroner (339) i 3. kvartal og 833 (929) millioner hittil i år. Dette gir en resultatmargin på 5,8 prosent (6,7 prosent) i 3. kvartal og 4,3 prosent (5,8 prosent) hittil i år. Samlet ordrereserve var på 31,269 (23,000) milliarder kroner ved utgangen

av kvartalet.

Kontantstrøm fra driften ble på 574 (182) i 3. kvartal 2020. AF Gruppen hadde per 30. september 2020 netto rentebærende fordringer på 341 millioner (-598). Resultat per aksje for kvartalet ble 2,40 kroner (2,32).

– Styret har vurdert AF Gruppens finansielle situasjon og organisasjonens evne til å håndtere usikkerheten rundt effektene av covid-19. Styret er av den oppfatning at selskapet har en egenkapital og likviditet som er forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten. Styret har vedtatt et utbytte for 2. halvår på 3,50 kroner (3,50) per aksje, skriver selskapet i en børsmelding.

– Etter et svakt første halvår er vi tilbake på et lønnsomhetsnivå der vi bør ligge. Covid-19 og tilhørende smitteverntiltak har påvirket markedet og rammebetingelsene for prosjektdrift. På tross av dette har enhetene klart å opprettholde produksjonen og vi er derfor godt fornøyde med resultatet for kvartalet. Jeg vil takke alle AF-medarbeidere for den betydelige innsatsen som har blitt lagt ned for å få til dette. Lønnsomhetspotensialet i pågående prosjekter er godt og vi har en sunn ordrereserve, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen, i meldingen.

H1-verdien for 3. kvartal var 1,0 (0,2). Hittil i år var H1-verdien 1,6 (0,9).

– AF Gruppen har alltid hatt en kompromissløs holdning til sikkerhet for både egne medarbeidere og ansatte hos underentreprenører. Når vi nå snart går inn i en ny strategiperiode, vil vi forsterke arbeidet med sikkerhet og helse samt jobbe strukturert for å minimere AF Gruppens påvirkning på ytre miljø. Samlet skal vi styrke fundamentet for å levere lønnsom vekst over tid, sier Tøftum videre.

Konsernet melder at AF Anlegg leverer et godt resultat i perioden, selv med moderat aktivitetsnivå.

– Veiprosjektet E39 Kristiansand vest-Mandal øst har solid fremdrift, og produksjonen i storprosjektet Bergtunnlar Lovö i Stockholm startet i slutten av kvartalet. Samhandlingsfasen for regulering, prosjektering og bygging av ny E6 Roterud-Storhove pågår. Forventet byggestart er i 2. halvår 2021. Målselv Maskin & Transport fortsetter å levere svært gode resultater, skriver selskapet.

– Virksomhetsområdet Bygg leverer gode resultater, selv om omsetningen er redusert sammenlignet med samme periode i 2019. Enhetene AF Bygg Oslo, Haga & Berg og Consolvo leverer svært gode resultater i kvartalet, men det er varierende prestasjoner i den øvrige porteføljen av byggenheter, skriver selskapet i meldingen.

– Betonmast ble en del av AF Gruppen 31. oktober 2019. Virksomhetsområdet leverer relativt svake resultater, men lønnsomheten er noe stigende. Det er stor variasjon i resultatene til de ulike enhetene i Norge, hvor Betonmast Romerike utmerker seg med sterke resultater, og Betonmast Oslo, Betonmast Buskerud-Vestfold og Betonmast Østfold leverer gode resultater. Virksomheten i Sverige har god aktivitet og leverer tiltakende lønnsomhet, skriver AF Gruppen i meldingen.