– Veidekke har alltid prioritert utbytte, og det skal vi fortsette med, sier styreleder i Veidekke, Svein Richard Brandtzæg.

Styret i Veidekke foreslår ekstraordinært utbytte

Styret i Veidekke ASA foreslår ekstraordinært utbytte på  22,50 kroner per aksje. Utbytteforslaget omfatter 50 prosent av forslaget til ordinært utbytte som ble kansellert i mars i tillegg til utbytte på 20 kroner etter salget av eiendomsvirksomheten.

– Styrets forslag i februar 2020 om ordinært utbytte på 5 kroner for regnskapsåret 2019 ble kansellert før ordinær generalforsamling i mai som følge av den uavklarte situasjonen i forbindelse med covid-19-pandemien. Veidekke har en sterk finansiell posisjon, og ordreinngangen i årets andre og tredje kvartal har vært god. Dette gjør at styret foreslår å utbetale 50 prosent av det kansellerte utbyttet, det vil si 2,50 kroner per aksje, skriver selskapet i en børsmelding.

– Veidekke har alltid prioritert utbytte, og det skal vi fortsette med. Vi har god hånd om usikkerheten knyttet til pandemien, selv om de siste ukers vekst i smittetallene gir grunn til å vise aktsomhet. Selskapet har en solid finansiell posisjon og jobber aktivt med å optimalisere kapitalstrukturen. Vi foreslår derfor å betale halvparten av utbytteforslaget vi kansellerte i mars, sier styreleder i Veidekke, Svein Richard Brandtzæg i meldingen.

Styret har tidligere annonsert forslag om utbetaling av et ekstraordinært utbytte på 20 kroner per aksje i forbindelse med salget av Veidekkes eiendomsvirksomhet, som var gjennomført 1. september.

Veidekke vil kalle inn til ekstraordinær generalforsamling 3. desember 2020 for å behandle utbytteforslaget.