Foto: Statens vegvesen

Første spadestikk for E16 Kvamskleiva

Godordene stod i kø da Vegvesenet og Hæhre Entreprenør markerte anleggsstart for E16 Kvamskleiva på Innlandet sammen med aksjonsgruppa for ny vei.

Bjørg Olimb og Tone Lajord fra Vang svingte spadene, mens byggleder Edvin Rye i Statens vegvesen, prosjektleder Jan Lima i Hæhre, ordfører i Vang Vidar Eltun og Arve Wangensteen i aksjonsgruppa fulgte med på behørig avstand. I bakgrunnen stod anleggsmaskinene linet opp og klar til å starte.

Denne uka fyrer Hæhre anleggsmaskinene for å bygge anleggsvei inn til påhugget på tunnelen fra vestsiden. 20 personer og maskiner starter opp. På det meste vil det være 120 ansatte som jobber med å bygge rassikker og trafikksikker veg med god framkommelighet for trafikken lokalt i Valdres og ikke minst gjennomgangstrafikken på E16, melder vegvesen.no.

Veien skal stå ferdig til vinterferien i 2023. For å sikre god framdrift er Hæhre opptatt av å komme raskt i gang fra vest. På østsiden er det mer teknisk krevende hvor anleggsområdet må sikres forsvarlig mot ras. I tillegg skal det deponeres masse i fjorden.

- Vi har blitt tatt godt imot i bygda. Nå ser vi frem til å bygge vei, sierprosjektleder Jan Lima i Hæhre.

Edvin Rye er byggeleder i Statens vegvesen. Rye bor på Fagernes, og la ikke skjul på at han synes det er ekstra moro å bygge veg i Valdres.

- Dette er et sterkt ønsket vegprosjekt. Det blir bra å få fjernet denne flaskehalsen på E16, sier Rye.