Første case ut på nyåret er avfallsfrie byggeplasser. Illustrasjonsfoto

Får støtte til intensivprogrammet ByggSammen - første case er avfallsfrie byggeplasser

Smart Innovation Norway har gitt grønt lys og Omstillingsmotoren i Innovasjon Norge har bevilget penger til intensivprogrammet ByggSammen. Første case ut på nyåret er avfallsfrie byggeplasser.

– ByggSammen er et modulbasert kursprogram skreddersydd virksomheter innen bygge- og anleggsnæringen, med det mål for øye å løse praktiske problemstillinger som hindrer digitaliseringen i den enkelte virksomhet og næringen som sådan. Opplegget er utarbeidet i samarbeid mellom Innovasjon Norge, Smart Innovation Norway og BIM Verdi, og kan tilpasses nærmest hvilken som helst utfordring vi som næring måtte stå ovenfor, sier daglig leder Halvor Jensen i løsningsleverandøren NTI i en pressemelding. De arrangerer de tre samlingene programmet består av.

Av de som så langt har meldt seg på er blant annet Norgips, JM, A. Auli, Gausdal Landhandleri, Pipelife og Logiq.

Gjennom intensivprogrammet skal de deltagende denne gangen se på praktiske løsninger for å få slutt på den store produksjonen av avfall i næringen. Bare i 2019 ble det produsert to millioner tonn søppel på norske byggeplasser.

Det første prosjektet hvor avfallsfrie byggeplasser har blitt testet ut er på det 14 blokker store Landås-prosjektet i Asker hvor Betonmast, NTI, BA-Digital, Maxbo og Bergene Holm har deltatt.

Det andre prosjektet - hvor Pipelife i samarbeid med Chr. M. Vestrheim AS prøver ut sine ideer for prefabrikasjon og montering, er «BUS 2» for Helse Bergen. I tillegg gjennomfører JM og Norgips i disse dager et pilotprosjekt for ferdigtilpassede gipsplater på Bergerløkka i Asker.