Støytebakken på riksvei 52 i Hemsedal. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen

Starter reguleringsarbeid på to rv. 52-prosjekt i Hemsedal

Statens vegvesen og Hemsedal kommune starter nå arbeidet med detaljreguleringsplan for riksvei 52-strekningene Tuv-Venås og Storeskard-Galdane i Hemsedal.

Formålet med reguleringsplanarbeidet er å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten på strekningen. Rv. 52 er en viktig transportveg for godstransport mellom øst og vest, melder Statens vegvesen.

«Støytebakken øst for Venås er under vanskelige kjøreforhold en hindring for tungtransport. Statens vegvesen ønsker derfor å utvide veien med et forbikjøringsfelt/«krabbefelt» opp Støytebakken, og øke kapasiteten på kjettingplassen før bakken. Dette medfører en breddeutvidelse av dagens vei med ett kjørefelt på en strekning på 0,5–1 kilometer. Redusert antall avkjørsler til rv. 52 er ønskelig og i planprosessen vil samordning og omlegging av avkjørsler vurderes», skriver Vegvesenet om strekningen Tuv-Venås.

Om Storeskard-Galdane skriver byggherren:

«Rv. 52 har ved Storeskard bru ikke god nok kurvatur, og det er behov for å øke bruas bæreevne. Statens vegvesen ønsker derfor å etablere en ny bru nedstrøms dagens bru, og endre veiføringen inn til brustedet. Planområdet er 1 kilometer langt omfatter bru og vei.»