Torkil Kynningsrud gjennomfører sikkerhetssamtale med kranfører Stein Rautajokki. Foto: KynningsrudFoto: KynningsrudLedelsesinspeksjon, sikkerhetssamtale og risikovurdering på prosjekt Skogmo Park på Jessheim utføres. Foto: KynningsrudKranfører Asgeir Henden viser Torkil Kynningsrud hvordan risikovurderingen i Xago fungerer, mens Jan Vegard Heierdal følger med. Foto: KynningsrudTorkil Kynningsrud gjennomfører sikkerhetssamtale med kranfører Kjell Otto Jørgensen. Foto: KynningsrudJan Vegard Heierdal er sikkerhetssjef i Kynningsrud Nordic Crane AS. Foto: KynningsrudByggeplassbesøk er en viktig del av HMS-uka i Kynningsrud Nordic Crane. Her besøker Torkil Kynningsrud Asgeir Henden.Jan Vegard Heierdal er sikkerhetssjef i Kynningsrud Nordic Crane AS. Foto: KynningsrudFoto: Kynningsrud

Kynningsrud Nordic Crane arrangerer HMS-uke

Den årlige HMS-uka er nå i full gang hos Kynningsrud Nordic Crane.

Dette medfører at det er høy aktivitet ved alle selskapets avdelinger, og medarbeiderne ute på byggeplassene får besøk av lederne og andre kontoransatte.

- I Kynningsrud er HMS er førsteprioritet hele året, men denne uka gir mulighet til å sette et ekstra søkelys på saker selskapet mener er spesielt viktige. Og sikkerheten kommer alltid aller først, skriver selskapet i en pressemelding..

- Å praktisere «Sikkerheten først» er også et lederansvar. Derfor er en av aktivitetene i HMS-uka at lederne skal ut på arbeidsplassene i hele Kynningsrud Nordic Crane AS. Den gode samtalen om jobbhverdagen, den gode sikkerhetssamtalen og ledelsesinspeksjon er viktige virkemidler i sikkerhetsarbeidet, forteller sikkerhetssjef Jan Vegard Heierdal i meldingen.

Heierdal påpeker at «Sikkerheten først» er hovedfokus denne uka. Foruten lederbesøk ute på arbeidsplassene gjennomføres stroppekurs for alle, det settes søkelys på riktig bruk av verneutstyr og økt rapportering av uønskede hendelser.

- Målet er også at veldig mange skal ha gjennomført det nye sikkerhetskurset for bygg og anleggsbransjen, Fareblind, i løpet av uka, hvor den ansatte selv kan iscenesette ulykker i en digital testlab for å lære livreddende regler for å unngå farlige hendelser, sier han.

Alle sikkerhetssamtaler, ledelsesinspeksjoner og rapportering av uønskede hendelser (RUH) foregår digitalt. Nytt for HMS-uka er ny digital registrering av risikovurdering, som gjennomføres av den enkelte kranføreren for hver jobb som utføres.

- Vi har akkurat lansert en ny og forbedret sjekkliste for risikovurdering i systemet Xago som skal bidra til økt bevisstgjøring rundt risiko knyttet til løfteoperasjoner, forteller sikkerhetssjefen.

Han peker på at sjekklisten også fungerer som en huskeliste for kranføreren, med tanke på hvilke tiltak som bør og skal settes inn for å redusere risiko, og bidrar i så måte til forbedret kvalitetssikring i arbeidet som utføres.

- Xago er en digital løsning som også erstatter de gamle kjøresedlene på papir, og vi fører både arbeidstimer og lønn i systemet. Dette gjør at både maskinførere og administrasjonen får en mye mer effektiv arbeidshverdag, sier han.

- Å komme hel hjem hver arbeidsdag hele livet er en overordnet målsetting i Kynningsrud. HMS-uka er ment som inspirasjon til å ta sikkerheten på alvor, og for å gi et løft i sikkerhetsarbeidet. Vi har gode verktøy for sikkerhet i Kynningsrud, som vi kontinuerlig ønsker å forbedre. Men til syvende og sist handler det om å gjøre det vi skriver i alle rutinene våre. Da kommer vi hel hjem hele livet, forteller sikkerhetssjef i Kynningsrud, Torkil Kynningsrud.