Alexander Nygaard-Andersen. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker.

Alexander Nygaard-Andersen kåret til Norges hyggeligste håndverker

Tømreren Alexander Nygaard-Andersen fra Horten gikk lørdag kveld til topps i kåringen Norges Hyggeligste Håndverker.

Nygaard-Andersen ble kåret som vinner blant de over 1.400 nominerte på et lukket finalearrangementet på Popsenteret i Oslo.
Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene.

- Det er fjerde gang kåringen arrangeres, og årets engasjement har overgått alle tidligere rekorder. Over 3.500 nominasjoner har kommet inn og hele 277.869 stemmer fra hele landet, heter det i en pressemelding.
- Det har vært svært vanskelig kåre en vinner blant alle disse fantastiske kandidatene. Denne kåringen har mange vinnere. Når vi skal finne vinneren for hele kåringen ligger den faglige kvaliteten som fundament. Dette er grunnfjellet i håndverksyrket, slik også sluttkunden opplever det, sier jurymedlem, Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud.
- Årets vinner av tittelen Norges Hyggeligste Håndverker har vist juryen en stor faglig soliditet. Vedkommende er opptatt av rekruttering blant ungdom, som er særdeles viktig for bransjen. Det er nettopp kandidater som er med å løfte hele bransjen og håndverkerfagene juryen ser etter. Dette arbeidet ønsker kåringen å være med å støtte. Vinneren bruker også tid på å hjelpe de rundt seg, og gir noe tilbake til utsatte grupper i samfunnet. Han er utadvendt og engasjerer seg mer enn de fleste, og er ikke minst veldig hyggelig. Å vinne kåringen gir en forpliktelse til å fortsette å være en god rollemodell for eget fag. Det er vi helt sikre på at årets vinner kommer til å fortsette med – også i det videre, sier Bungum.
- Jadda! Dette er så stort. Det føles fantastisk bra. Jeg har jobbet så hardt for det og folk rundt meg har virkelig gunna på og mobilisert. Jeg har rett og slett ikke ord, sier Nygaard-Andersen fra scenen.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby var tilstede på kåringen for å dele ut prisen til Norges Hyggeligste Håndverker.
- Håndverkere har en veldig viktig rolle i samfunnet. De har en litt spesiell arbeidsdag, i og med at de blir invitert hjem til folk og ofte må stille opp på kort varsel - da er det kanskje ekstra viktig å være hyggelig. Jeg tror vi alle kjenner en hyggelig håndverker og det er stas å få dele ut pris til de aller hyggeligste her i kveld. Dere er gode og viktige rollemodeller. Det trenger vi, fordi vi vet det inspirerer flere unge til å velge yrkesfag nå og i fremtiden, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby fra scenen under prisutdelingen.
I tillegg til hovedvinneren, ble det også kåret vinnere innenfor hver bransjekategori: Lærling - Ingrid Haugen (Sunndal Møre og Romsdal), Maler - Ronny Enger (Tønsberg. Vestfold og Telemark), Mur & Betong - Bjørn Øyvind Imenes (Asker, Viken), Snekker / tømrer - Alexander Nygaard-Andersen (Horten, Vestfold og Telemark), Elektriker - Geir Mæhle (Osterøy, Vestland), Rørlegger - Edwin Larsen (Tønsberg, Vestfold og Telemark), Åpen kategori - Michael Piatek (Oslo).