Ny lederduo i LINK arkitektur; Martha Bergh Lunde og Grethe Haugland. Foto: Wenche Hoel Knai

Ny lederduo i LINK arkitektur

Sivilarkitekt Grethe Haugland blir ny administrerende direktør i Norge og Martha Bergh Lunde i en nyopprettet COO-stilling for LINK konsern. Begge rekrutteringene er fra egne rekker i LINK arkitektur.

LINK arkitektur legger i disse dager en entydig strategi for den kommende perioden som skal sørge for at posisjonen styrkes, skriver selskapet i en pressemelding.

Ambisjonen er å skape verdi for både kundene og samfunnet ved å utvikle og styrke selskapets faglige identitet med særlig fokus på bærekraft og digitalisering.

- Jeg er særdeles fornøyd med at Grethe og Martha har takket ja til utfordringen og er overbevist om at vi får en svært solid og handlekraftig ledelse i Norge. Vi skal med dette grepet styrke vår konkurransekraft og møte utviklingen i bransjen med en fremoverlent strategi, sier konsernsjef Kirsten Anker Sørensen i meldingen, og legger til at de har sterke kvaliteter som utfyller og ytfyller hverandre på en god måte.

Haugland er i dag direktør for Region Vest. Med 26 års erfaring som arkitekt og åtte års erfaring som leder for arkitektkontor er hun en markant fagperson i bransjen.

Lunde har ti års erfaring som økonomidirektør i LINK arkitektur og har det siste året fungert som konstituert administrerende direktør. Hun går nå inn i en nyopprettet COO-stilling for hele konsernet i Skandinavia og vil ha operativt ansvar for selskapets utviklingsprosesser i tråd med ny strategi. Begge tiltrer sine nye roller 15. september.

- Jeg er stolt og full av forventninger til mine nye arbeidsoppgaver. Jeg vil ha fokus på å utvikle rådgiverrollen til arkitektene og styrke samarbeidet på tvers av geografi og fagområder. Med bærekraft solid forankret og med høy innovasjonstakt skal vårt arbeid legge premissene for et godt sted å være, - i dag og i fremtiden, sier Haugland.

De to skal lede den norske organisasjonen sammen med den øvrige ledergruppen bestående av Camilla Aakre (regiondirektør By og Samfunn) og Gerhard Linder (Regiondirektør Øst).