Finansdirektør Jørgen Wiese Porsmyr i Veidekke. Foto: Kolonihaven Studio, CF Wesenberg

Veidekke vil betale tilbake milliardlån

Veidekke ønsker å betale tilbake to obligasjonslån på totalt 1,6 milliarder kroner som entreprenørkonsernet tok opp i 2018.

Det kommer frem i en børsmelding fra Veidekke onsdag.

Veidekke viser til tirsdagens nyhet om at konsernet hadde gjennomført salget av eiendomsvirksomheten i Norge og Sverige.

Våren 2018 tok Veidekke opp to obligasjonslån på til sammen 1,6 milliarder kroner, som følge av eiendomsvirksomhetens permanente behov for finansiering. Som rendyrket entreprenørvirksomhet etter at eiendomsvirksomheten er solgt, vil Veidekke ha et mer fluktuerende finansieringsbehov, skriver de i børsmeldingen.

Finansdirektør Jørgen Wiese Porsmyr sier til Byggeindustrien at det er et naturlig valg for Veidekke å kvitte seg med lånet, nå som virksomheten har endret form.

‒ Frem til i går var vi en entreprenør og en eiendoms- og boligutvikler. Det er eiendomsvirksomheten som har bundet kapital, og som rendyrket entreprenør sitter vi ikke med den lange tomtebanken som Veidekke Eiendom hadde. Nå fikk vi et oppgjør på drøyt fire milliarder kroner i salget av eiendomsvirksomheten, og det blir naturlig for oss å gjøre dette, sier han.

Entreprenørkonsernet foreslår nå for obligasjonseierne i de to lånene at lånene innfris før tiden, og kaller inn til obligasjonseiermøte 16. september.

‒ Dersom obligasjonseierne er med på det, vil vi da innfri lånene, sier Porsmyr.