Saga Terrasse

Picasa

Ø.M. Fjeld AS har satt opp de første trinnene av boligkomplekset Saga Terrasse sentralt i Jessheim.

Fakta

Sted: Jessheim

Prosjekttype: Leiligheter og noe næring

Byggherre: Jessheim Byutvikling

Totalentreprenør: Ø.M. Fjeld

Kontraktsum eks. mva.: 432 millioner kroner

BTA: 27.000 kvadratmeter

Arkitekt: Fosse & Aasen

Landskapsarkitekt: Grindaker

Rådgivere: Prosjekteringsleder, RIB: Sweco l RIBr: Norconsult l RIG: Multiconsult l Oppmåling: Geomatikk Survey l RIV rør: VB Tekniske l RIV vent: GK Inneklima l RIE: Gardermoen Elektro l Befaringer og overleveringer: Takst & BefaringsSenteret

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Gardermoen Elektro l Ventilasjon: GK Inneklima l Baderomskabiner: Boxen/TrivselBo Bad l Fliser: Akershus Murforretning l Heis: Kone l Grunnentreprenør: Nordby Maskin l Pelearbeider: Seabrokers Fundamentering l Armering: Romerike Armering l Prefab: Contiga l Kjøkken: Studio Sigdal Kjøkkensenter l Telefon/TV/data: BKT (for Get) l Søppelsug: Envac l Stillas: Oslo Stillasutleie l Blikkenslager: Søran l Innvendige tømrerarbeider: Gipsplatemontasje l Innvendig listverk og foringer: Tor E. Hagen l Himlinger: Modulvegger Oslo l Ytterveggselementer: Optimera Byggsystemer l Vinduer, dører og byggevarer: Optimera l Traforomsdør og ventiler: Møre Trafo l Taktekking: Icopal Tak l Gulvsparkling: Oslo Epoxybelegg l Parkett: Parkettpartner l Murer: MPF Entreprenør l Maler: Bygg & Mal l Glass/fasade: GlassTeam l Fjernvarme: Solør Bioenergi l Lås og beslag: Ingeborg Beslag & Låssystemer l Trykktesting/termografi: Oslo Termografi og Byggteknikk l Rekkverk: Sagstuen l Bodvegger: Troax Nordic l Fuging: Fugemesteren l Parkeringsmaskin: Metrisk

Byggearbeidet startet høsten 2017. I september 2019 ble 97 leiligheter ferdigstilt, mens 115 leiligheter var ferdig i april 2020. De 212 leilighetene har størrelser mellom 40 og 120 kvadratmeter, med et gjennomsnittsareal på cirka 65 kvadratmeter.

– Det har vært siltig sand og høy grunn-vannstand, og dessuten hadde vi en ekstrem snørik vinter her det første året. Så grunnarbeid og betongarbeid var en stor utfordring å utføre. Det ble brukt 450 stålkjernepeler som fundamentering, med en snittlengde på rundt 20 meter, sier prosjektleder Per Arne Wolden i Ø.M. Fjeld AS til Byggeindustrien.

Tegl og plater

Blokkene er satt opp på betongbunnplate. Råbygget er prefab, og fasaden er av tegl, panel og metallplater.

– Vinduene er i ulike størrelser, og det er store hev- og skyvedører til balkongene. Leilighetene har prefab baderomskabiner med integrert teknikk for vannbåren gulvvarme, som det er i alle rom, sier Wolden.

Foruten badene, som er flislagt, er det parkett i alle rom. Kjøkkenet er levert med integrerte hvitevarer i nesten alle leiligheter.

– Vi har også opparbeidet et felles uteareal med et omfattende grøntområde og god beplantning, sier prosjektlederen.

– Godt samarbeid

Han understreker at det har vært et flott prosjekt å gjennomføre.

– Jeg har sjelden vært med på et bedre samarbeid mellom kommune, byggherre og underentreprenører, selv om en konkurs hos en av underentreprenørene skapte noen problemer i overleveringsfasen av trinn 1, sier Wolden.

Det er arkitektfirmaet Fosse & Aasen som har tegnet de to første byggetrinnene til Saga Terrasse.

– Vi kom inn i prosjektet etter at reguleringen var ferdig. Ønsket var å skape linjer fra den nye bydelen over mot sentrum og jernbanestasjonen, etter føringer om strukturen i prosjektet, sier arkitekt Raymond Aas til Byggeindustrien.

Gammel sagsbrukstomt

Videre har det også vært et ønske om å gjenskape noe av historikken til tomta.

– Det har vært et gammelt sagbruk her, og blant annet skal designen gjenspeile dette ved at balkongene skal visualisere tennene på et sagblad. Ellers er det hovedsakelig relativt enkle bygningskropper. Det er blitt valgt to teglsteinsfarger for å gi brytninger. Ønsket var å etablere en fasade med god holdbarhet og behov for lite vedlikehold. Den brune teglsteinen skal harmonere med stasjonsbygningen, sier Aas.

– Gode tilbakemeldinger

Han forteller videre at det ble gjort enkelte endringer underveis i prosjektet for å treffe markedet best mulig.

– Særlig i det siste bygget ble det tatt noen grep, slik at det ble plass til flere mindre leiligheter. Man så at markedet trengte disse, ikke minst med tanke på de som skal etablere seg for første gang, sier arkitekten, som kan fortelle om mange gode tilbakemeldinger fra de som har kjøpt leilighet i Saga Terrasse.

–Tilbakemeldingene vi har fått, er at folk er fornøyd og trives. Det primære for oss er å tegne solide boliger som skal være gode å bo i, og vi mener at vi har lyktes med dette. Det har dessuten blitt et flott utomhusareal som er løftet cirka fem meter fra gatenivå, slik at det ble plass til parkering på terrengnivå. Samtidig gir dette et luftig og skjermet uteareal, sier Aas.


Flere prosjekter