Fra venstre: Geir Nordbø Divisjonsdirektør Anlegg, Hans Olav Storkås Daglig Leder, Martin Holst-Olsen advokat og Øystein Eide-Fredriksen Divisjonsdirektør Miljø. FOTO: NRC Group

NRC Group arrangerte seriøsitetsuker

De siste to ukene har NRC Group Norge arrangert «Seriøsitetsukene 2020». Med flere aktiviteter, både digitalt og ute på anleggsplass, har de rettet søkelyset på seriøsitetsarbeid og compliance.

– Vi har sagt det før, og sier det igjen. Vi skal bli best i klassen på compliance, sier daglig leder i NRC Group Norge, Hans Olav Storkås i en pressemelding.

Compliance innebærer etterlevelse av de lovene, retningslinjene og forskriftene som gjelder for ulike virksomheter.

– Men for å bli det må vi trene og skape en kultur med bevissthet rundt problemstillingene. Seriøsitetsukene er ett ledd i dette arbeidet, og vi må jobbe aktivt for holdningsendringer i bransjen, legger han til.

Seriøsitetsukene startet med signering av Etikkplakaten til Fair Play Bygg Oslo & omegn. Med signeringen har NRC Group dedikert seg til å følge lovverket og være en aktiv pådriver for å sørge for en seriøs bransje.

– Vi er stolte av å være den første større entreprenøren som signerer, og dermed er med på å sette en ny standard i bransjen. I tillegg ble vi for et par måneder siden ISO sertifisert for standarden NS-ISO 37001:2016; ledelsessystem for antikorrupsjon, sier Storkås.

Forenkle det kompliserte
Advokat Martin Holst-Olsen i NRC Group Norge sier compliance ofte blir sett på som et tema for ledelsen. De mener imidlertid at det må jobbes med seriøsitet i hele verdikjeden.

– Det er oftest ute på byggeplass at man kan fange opp uønskede hendelser. Dermed er det kritisk at alle er klar over hva som er klanderverdige forhold og hvordan agere på disse. Eksempelvis har vi laget en Seriøsitetsbok som enkelt forklarer gjeldende lover og regler, hva man skal varsle og hvordan, sier han i pressemeldingen.

– En annen aktivitet vi har gjennomført i løpet av Seriøsitetsukene er prosjektbesøk, hvor ledelsen har snakket med arbeiderne på byggeplassene om seriøsitet. Dette ble meget godt mottatt, fortsetter Holst-Olsen.

Kursing av nærmere 200 ansatte
Han forteller at det også er viktig å gjennomføre kontroll av leverandører, for å avdekke eventuelle useriøse aktører.

– I løpet av Seriøsitetsukene ble det avholdt to seanser med kursing innen temaet. Kursene ble holdt digitalt, og nærmere 200 ansatte deltok. Tilbakemeldingene vi har fått er at kursene var lærerike og ga nyttige verktøy og tips, sier Holst-Olsen.

En annen viktig del av seriøsitetsarbeidet til bedriften er å tilrettelegge forutdanning av fagarbeidere.

– I løpet av Seriøsitetsukene startet åtte av årets ti nye lærlinger, og vi teller nå i alt 25 lærlinger i organisasjonen.
I tillegg hadde vi to ansatte som nå fredag bestod fagprøven og kan titulere seg som fagarbeider, sier Hans Olav Storkås.

Ifølge pressemeldingen ble Seriøsitetsukene en suksess, og starten på en årlig tradisjon.