Økt arbeidsinnvandring vil bidra til å få norsk økonomi på rett kjøl igjen, mener kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, leder i Venstres programkomité. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Venstre vil ha flere arbeidsinnvandrere til Norge

Økt arbeidsinnvandring vil bidra til å få norsk økonomi på rett kjøl igjen, mener Guri Melby, leder i Venstres programkomité.

Kunnskaps- og integreringsministeren leder arbeidet med å foreslå politikken Venstre skal gå til valg på i 2021. Hun ønsker seg at partiet skal være for dem som ønsker mer internasjonalt samarbeid og handel, mer migrasjon og globalisme.

Ett av forslagene er å øke arbeidsinnvandringen, tross i at koronakrisen har ført til den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden 1930-tallet, skriver Aftenposten.

– Mye av den arbeidsledigheten vi har nå, vil jo gå ned, påpeker Melby.

Hun sier Venstre vil ha en «mer progressiv politikk for å hente inn eksperter og folk som er dyktige innenfor sin profesjon». Det gjelder også fra land utenfor det frie arbeidsmarkedet i Europa. Reglene i dag er for byråkratiske og kronglete, mener hun.

– Vi trenger også arbeidskraft og folk som kan skape noe nytt og gi oss flere bein å stå på. Det vil skape arbeidsplasser, ikke ta arbeidsplasser fra folk, sier Melby.