Foto: Statens vegvesen

Nå skal den gamle Varoddbrua i Kristiansand rives

PNC Norge skal på vegne av Statens vegvesen snart starte rivearbeidet på den gamle Varoddbrua.

Brua er ei hengebru fra 1956 og riveperioden vil vare omtrent fem måneder med planlagt oppstart 8. juni. Østgående E18-trafikk er planlagt lagt over på ny bru i forkant av dette.

- Brua er en stor konstruksjon som skal rives og det er utført omfattende risikovurderinger slik at rivearbeidene blir gjennomført på en trygg måte. Det er likevel ikke til å unngå at arbeidene vil påvirke omgivelsene i en eller annen grad, heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Hovedprinsippet for rivearbeidene er at hengebrua rives i motsatt rekkefølge av hvordan den ble bygget.

For å ivareta sikkerheten vil det bli redusert seilingsled for fritidsbåter under Varoddbrua i riveperioden. Seilingsleden vil stort sett være åpen med noen innsnevringer, men i en periode (august/september) må seilingsleden stenges helt i inntil tre timer av gangen når kablene skal fjernes en etter en. Det er 24 kabler som skal fjernes. 

Båtførere bes følge med på anvisninger fra entreprenørens vaktbåter i fjorden. 

Avkjøringen fra østgående E18 og ned til Søm etter hengebrua stenges ved oppstart av rivearbeidene, og skal etter planen åpne igjen i løpet av august.

Østgående E18 trafikk kan bli stanset i inntil fem minutter mellom kl. 09.00 og 14.00. 

Rivearbeidene vil hovedsakelig bli utført på dagtid. 

Entreprenør vil bruke områder på Varodden og Søm til oppdeling av rivemasser før bortkjøring. Noen rivemasser blir også fraktet med båt til kai i Kongsgårdsbukta før oppdeling og bortkjøring.