- Vi er på riktig vei, men jeg mener det er mer potensiale, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult. Foto: Erik Burås / Studio B13

Multiconsult med solid kvartalsresultat

Multiconsult leverer et resultat på 117,5 millioner kroner, tilsvarende en EBIT-margin 11,8 prosent, i første kvartal 2020. Dette er det beste kvartalsresultatet siden selskapet ble registrert på Oslo Børs i 2015. 

- Vi er på riktig vei, men jeg mener det er mer potensiale. Dette vil vi arbeide hardt for å få ut. Det er viktig å se at målrettet arbeid virker, og jeg vil takke alle våre medarbeidere for deres dedikerte innsats og engasjement for å oppnå disse forbedringene, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult i en pressemelding.

Selskapet peker på at kvartalsresultatet er et resultat av solide kundeleveranser og er også påvirket av betydelig reduserte driftskostnader som følge av selskapets forbedringsprogram, nextLEVEL. Programmet ble lansert i november 2019, og skal på sikt gi årlige forbedringer på 150 millioner kroner.

NextLevel

Forbedringsprogrammet ble lansert på Multiconsults kapitalmarkedsdag i november, men konsernsjef Bergly og CFO Hans-Jørgen Wibstad forteller at arbeidet med det startet etter sommerferien i fjor.

- Noe av det vi så på var en analyse som viste at kostnadene økte uforholdsmessig mye i forhold til omsetning og inntjening. Også i forhold til sammenlignbare konkurrenter, sier Bergly til Byggeindustrien.

- Det gikk også på en organisasjonsmessig effektivitet. Vi så at vi hadde et potensial som vi måtte ta tak i for å få en forsvarlig lønnsomhet, sier Wibstad.

Begge understreker at de er godt i rute med programmet, noe også tallene for første kvartal viser.

- Vi har jo nå varslet at vi har nådd 90 millioner kroner av et mål på 150 millioner kroner, altså det som er besluttede tiltak. Det tar litt tid før tiltakene synes i regnskapet. Noe synes allerede, og det er viktig driftsresultatet nå er mye bedre enn det har vært, sier Bergly og Wibstad.

Økt usikkerhet

Selskapet melder videre at Covid-19-situasjonen har resultert i betydelig økt usikkerhet.

- Multiconsult har så langt sett en relativt beskjeden innvirkning av Covid-19-situasjonen, men selskapet overvåker utviklingen av situasjonen nøye og evaluerer mulige utfall basert på forskjellige scenarier.

- Vi iverksetter forsvarlige og nødvendige tiltak for å sikre våre medarbeidere, vår virksomhet, og våre leveranser slik at våre kunder blir berørt i minst mulig grad. Det er gledelig å se at vi har bedret lønnsomhet, godt salg og rekordhøy ordrereserve ved utgangen av kvartalet. Med en mer usikker markedssituasjon er dette veldig viktig, sier Bergly.