Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Statsbygg lyser ut nytt tinghus i Drammen

Statsbygg utlyser konkurranse om nytt Drammen tinghus som skal bygges på Gamle Kirkeplass 3 i Drammen.

I en pressemelding skriver Statsbygg at de har lyst ut en prekvalifisering av deltakere til en totalentreprise med løsningsforslag for prosjektet.

Det nye Drammen tinghus skal bygges på tomten der Park hotell ligger i dag. Hotellet skal rives, men kjelleren skal beholdes og tinghuset bygges oppå den. Eksisterende trafo ligger i hotellet i dag og forsyner flere bygg i nærheten med strøm. Trafoen skal erstattes med en ny trafo som skal plasseres utendørs på tomten før den gamle rives. Prosjektet omhandler også tilhørende utomhusarealer.

Statsbyggs oppdragsgiver for prosjektet er Domstoladministrasjonen med Justis- og beredskapsdepartementet som overordnet ansvarlig.

Prosjektet tar utgangspunkt i et nettoareal på cirka 2.140 kvadratmeter. Ved utbygging skal det legges til rette for eventuelt fremtidig utvidelse av tinghuset på cirka 1.500 kvadratmeter BTA. Statsbygg gjennomfører detaljregulering for eiendommen. Førstegangsbehandling av planen ble gjort i april 2020.

Maksimalt fire totalentreprenører med arkitekt vil bli prekvalifisert og invitert til å delta i anbudskonkurransen. Basert på tildelingskriteriene i anbudskonkurransen vil Statsbygg kåre en vinner som vil bli tildelt oppdraget, skriver de i meldingen.

Her finner du utlysningnen