Teknisk sjef, Johan Vestergaard i Xella, har blitt utnevnt som sjef for bærekraft for det nordiske markedet. Foto: Xella

Han får det nordiske ansvaret for bærekraft i Xella

Teknisk sjef, Johan Vestergaard i Xella, har blitt utnevnt som sjef for bærekraft for det nordiske markedet og skal fremover blant annet satse på tidlig prosjektutvikling.

Det skriver Xella i en pressemelding torsdag.

Xella utvikler og fremstiller integrerte systemløsninger i kalksandstein og porebetong. Firmaet har nylig utnevnt Johan Vestergaard som sjef for bærekraft i det nordiske markedet. Han har siden 2017 vært teknisk sjef i Xella.

‒ Krav etter grønne og bærekraftige løsninger vokser. Både prosjekterende og utførende skal i stigende grad forholde seg til byggebransjens miljø- og klimamessige avtrykk. Derfor er det naturlig at vi oppgraderer organisasjonen så den avspeiler utviklingen. Johan har en stor kunnskap og innsikt i både bransjen og den bærekraftige utviklingen, og jeg er overbevist om at vi med han i den nye rollen er godt forberedte til fremtidens utfordringer, forklarer administrerende direktør i Xella Skandinavia, Frederik Johansson.

‒ I dag handler bærekraft om å gjøre grønne løsninger mer tilgjengelige sammen med den riktige dokumentasjonen, samt å utnytte fordelene ved en mer systemorientert tilgang til det. En av mine primære oppgaver blir derfor prosjektutvikling i startfasen. Her er det store gevinster å hente i forhold til bærekraft og effektivitet, kommenterer Johan Vestergaard.