Foto: SUS2023Foto: SUS2023Foto: SUS2023Foto: SUS2023Foto: SUS2023Foto: SUS2023

Det nye sykehuset i Stavanger reiser seg

Nå støpes heissjaktene på nær 37 meter på det nye universitetssykehuset i Stavanger.

- Med denne store betonggliden kan alle se hvor høyt det nye sykehusbygget blir, og det blir et skikkelig landemerke i vår region, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023 i en pressemelding.

Hun viser til at dette er den største gliden i regionen siden det var full aktivitet i Jåttåvågen.

Det er Kruse Smith som er entreprenør og som gjennomfører den store betonggliden, der 30 personer jobber på skift gjennom hele døgnet i 14 dager for å støpe opp sjaktene.

- Vi skal bruke 2000 kubikk betong og 300 tonn armering, og samtidig skal det støpes inn 1500 såkalte comax-kassetter som er koblingspunkter for bygget som skal settes på sjaktene. For oss er dette stort, å bygge nytt sykehus er et prestisjeoppdrag som vi er veldig stolte over å levere sammen med vår underleverandør Veidekke-Interform, sier Roger Halle, prosjektleder for Kruse Smith i meldingen.

Midt i koronakrisen kjørte de en forberedende storstøp i regi av Vest Betong der de la dekket før gliden. Da ble det levert over 70 lass betong. - Cirka 550 kubikk betong kom på plass i løpet av en dag, opplyser Bjørn Mentzoni Dahl, prosjektsjef i Vest Betong.

SUS2023 er for øvrig for tiden landets største byggeplass, det nye universitetssykehuset i Stavanger blir større enn Nasjonalmuseet, Deichmanske og Munchmuseet til sammen.