Ill. LINK Arkitektur

Inkluderer strandpromenade, barnehager og skoler i fjordbyplan i Lierog Drammen

Flere nye barnehager, grunnskoler, gjennomgående strandpromenade og kollektivgate inkluderes nå i Fjordbyen Lier og Drammen.

Prosjektutvikler Geir Hagehaugen og Eidos Eiendomsutvikling AS ga sist uke kommunestyret i Lier en undervegsorientering om arbeidet med områdereguleringsplanen. Oppdragsgiver er kommunen.

WSP, Link og Multiconsult er engasjert som rådgivere for å utvikle planen. Den skal sendes kommunen på senhøsten i år.

Det som også ligger i planarbeidet nå, er inntil ti barnehager, tre–fire nye grunnskoler, butikker, serveringstilbud og en lang strandpromenade.

– Lite er hugget i granitt. Vi har gitt en status på hvor vi er i prosessen. Mye kan forandre seg før vi er ferdige, sier Hagehaugen i en pressemelding.

Eidos planlegger for tydelig kvartalstruktur.

– Det gir stor fleksibilitet og mange valgmuligheter for varierte boformer, arkitektur og områder for rekreasjon. Vi ser for oss rekkehus og leilighetsbygg med varierte byrom, skoler og barnehager, sier Hagehaugen.

I oppdraget til Eidos er det gitt ulike føringer. En av dem er å gi fjorden tilbake med økte kvaliteter.

– Det gjelder ikke bare for folk. Også plantelivet, fuglelivet og fiskene i sjøen skal oppleve bedre kvaliteter for livsutfoldelse, sier daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos.

Lierstranda er utviklet gjennom mer enn 100 år.

– Planen er å bevare de historiske siktlinjene. I tillegg må området utvikles og forandres mens arbeidsplasser opprettholdes.

Ut fra arbeidet med områdeplanen legges det opp til at oppstart kan komme mer enn ett sted.

– Først må områdereguleringsplanen godkjennes, så kan ulike deler detaljreguleres, sier Hagehaugen.

Fjordbyen Lier og Drammen får 20.000 beboere og 20.000 arbeidsplasser.