Jernmalmselskapet Rana Gruber har inngått en avtale med konsernet Cargill til en verdi på fem milliarder kroner. Foto: Rana Gruber

Milliardavtale for Rana Gruber

– Med storkonsernet Cargill i ryggen reduseres risikoen til selskapet vårt, sier administrerende direktør Gunnar Moe.

Nylig inngikk det norske jernmalmselskapet en avtale med det amerikanske gigantkonsernet, som har 160.000 ansatte verden rundt. Avtalen har en verdi på fem milliarder kroner over en femårs periode (2020-kroner). Det er fagbladet Anlegg & Transport som skriver dette.

– Gode relasjoner

– Vi har hatt gode relasjoner til folk i Cargill i mange år. Rana Gruber er en veldig liten aktør i et stort internasjonalt marked, og det har med årene blitt større og større risiko å stå uten en stor aktør i ryggen. Avtalen vår med Cargill er en stor trygghet for oss, sier Moe til Byggeindustrien.

Rana Gruber har vært i drift i 56 år, og er et av Norges største selskaper innen gruvedrift og jernmalmfordeling. Selskapet eies av entreprenørselskapet LNS Mining AS.

– Langsiktig

– I et stadig mer skiftende marked er det alltid viktig og riktig å tenke langsiktig. Samtidig har det vært viktig for oss å ikke gi fra oss styringen over egen virksomhet og utvikling, uttaler Moe i en pressemelding.

Ifølge selskapets webside, er produktene basert på deres egne, naturlige mineralressurser, oppgradert og skreddersydd for applikasjoner og eksportert til kunder over hele verden.

Administrerende direktør for Cargills Metals-virksomhet, Lee Kirk, ser frem til å bygge et langsiktig og bærekraftig samarbeid med det norske selskapet.

– Rana Gruber har demonstrert teknisk og driftsmessig kompetanse i verdensklasse i flere tiår, og har hatt fremgang i et raskt skiftende marked. Målet vårt er å låne ut vår tekniske ekspertise, risikostyringserfaring, samt salgs- og markedsføringskunnskap for å støtte Rana Gruber, slik at de kan fokusere på det de gjør best – deres kjernevirksomhet, gruvevirksomhet og å møte kundenes krav, uttaler Kirk.

Full produksjon

Så langt har Rana Gruber klart seg godt gjennom Corona krisen – med full produksjon hele tiden.

– Vi hadde noen restriksjoner knyttet til ansatte som ikke bor her, men denne utfordringen har vi ikke lenger. Produksjonen har ikke blitt redusert, sier Gunnar Moe til Byggeindustrien