Fem norske til finalen i internasjonal ingeniørkonkurranse

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Future Leaders. De er dermed med i kampen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør. 

I flere år har Norge hevdet seg bra i denne konkurransen med både gull til Stanislas Merlet fra Multiconsult og sølv til Fredrik Skaug Fadnes (Norconsult) og Arnt Gunvald Fredriksen (Multiconsult), i tillegg til at mange norske kandidater har fått hederlig omtale av juryen.

- I år har vi fem nye, sterke kandidater i finaleheatet og satser på at Norge nok en gang går helt til topps i konkurransen. De fem finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine fagområder, og vi forventer at alle kommer til å sette store faglige spor etter seg i lang tid fremover, uttaler en optimistisk Ari Soilammi, som er utviklingssjef og fungerende administrerende direktør for RIF, i en pressemelding.

European Federation of Consulting Engineers Associations (EFCA) er den europeiske foreningen for rådgivende ingeniører. RIFs administrerende direktør er visepresident i foreningen som hvert år kårer de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år er det altså hele fem nordmenn i finalen av EFCA Future Leaders. I tillegg til å kunne kalle seg Europas mest talentfulle ingeniør får vinneren også delta på EFCAs årsmøte.

De fem nominerte er:

Phan Åge Haugård
Magnus Hedly
Ida Andresen
Andreas Hanssen Vang
Daan Anne Boonstra