Illustrasjonsfoto: Höegh Eiendom

Godt 2019-resultat for Höegh Eiendom

Höegh Eiendom økte leieinntektene sine med 13 prosent og egenkapitalen med seks prosent i 2019.

Det skriver eiendomskonsernet i en pressemelding fredag.

Höegh Eiendom Holding’s konsernregnskap for 2019 viser 13 prosent vekst i leieinntektene, som endte på 220 millioner kroner. Driftsresultat før verdiendringer ble 237 millioner kroner i 2019 mot 115 millioner kroner i 2018. Konsernet hadde 656 millioner kroner i salgsinntekter fra boliger etter å ha overlevert 165 leiligheter i Moss, og investeringseiendommene økte i verdi til 5,6 milliarder kroner som følge av kjøpet av Kristian Augusts gate 23 i Oslo, samt utviklingsaktivitet på de resterende eiendommene. Egenkapitalen økte i 2019 med 148 millioner kroner til 3,3 milliarder kroner ved årsslutt, skriver de i pressemeldingen.

‒ Vi er fornøyde med veksten i leieinntektene, som forventes å fortsette i årene fremover når flere store byggeprosjekter ferdigstilles. Vi er også veldig fornøyde med overlevering av 165 leiligheter i Moss, og vi leverer på visjonen om å skape levende steder som begeistrer, sier finansdirektør Birthe Smedsrud Skeid i Höegh Eiendom.

‒ I 2019 har vi hatt høy aktivitet. Vi hadde ved utgangen av året igangsatte byggeprosjekter for et samlet budsjett på 7,4 milliarder kroner, og har foretatt kjøp og salgstransaksjoner for mer enn én milliard. Vår store eiendomsportefølje i Oslo, Moss og Ski, gir oss god forutsigbarhet og store muligheter. Vi jobber iherdig for å få bærekraft til å bli noe mer enn bare fine ord. Dette innebærer blant annet at vi skal utnytte våre eksisterende bygg bedre. Vi ser blant annet på hvordan teknologi kan skape bedre utnyttelse av våre bygg. De mest miljøvennlige arealene er de vi ikke bygger. Vi BREEAM-NOR-sertifiserer også alle våre nybygg, og vi har de siste årene også BREEAM-IN-USE-sertifisert de fleste av våre eksisterende bygg, supplerer administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Les hele Höegh Eiendoms årsrapport her.