Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet

Oppretter deltidsutdanning i trafikkteknikk

 OsloMet får deltidsutdanning i trafikkteknikk fra høsten.

God trafikkavvikling blir vanskeligere å oppnå, og man håper nå at en ny videreutdanning i trafikkteknikk skal gi innsikt i hvordan trafikale problemer kan håndteres.

- Befolkningsvekst og sentralisering til storbyene øker behovet for nye transportmåter og løsninger, og det trengs mer kompetanse i hvordan trafikk kan avvikles og hva som gir premisser for måten vi reiser på. Det nye deltidsemnet i trafikkteknikk gir kunnskap om problemstillinger og muligheter for trafikkavvikling på veistrekninger og i veikryss, heter det i en pressemelding fra OsloMet.

Studentene får kunnskap om relevante lover, forskrifter og normaler, og om teorier og analysemetoder.

Utdanningen retter seg mot ansatte i transportsektoren, og egner seg spesielt for vegplanleggere, arealplanleggere, trafikkingeniører, forvaltere av infrastruktur, og planleggere og forvaltere av kollektivtransport.

De første studentene kan begynne høsten 2020, og det blir løpende opptak fram til 10. august.

– Vi er glade for at vi nå kan tilby utdanninger utover de tradisjonelle bachelor- og masterstudiene, sier instituttleder Hallgrim Hjelmbrekke ved Institutt for bygg- og energiteknikk, i meldingen.

– Vi retter våre videreutdanninger mot de som allerede er i jobb, og som ønsker mer dybdekunnskap i sitt arbeidsområde. Når vi nå til høsten tilbyr et samlingsbasert emne på 10 studiepoeng som er svært relevant for de som jobber i transportsektoren, håper vi at mange benytter anledningen til å heve sin kompetanse, sier han.

Det nye deltidsemnet har en kombinasjon av forelesninger og selvstudium, og er på 10 studiepoeng.