Administrerende direktør Oslobygg

Oslobygg KF er et nyopprettet kommunalt foretak. Oslo kommune etablerer Oslobygg for å slå sammen Undervisningsbygg, Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg og utbyggingsvirksomheten i Boligbygg. Oslobygg skal eie og utvikle kommunens samfunnsbygg slik at de er tilrettelagt for kvalitet og effektivitet i sin tjenesteproduksjon. Oslobygg blir et av Norges største eiendomsforetak med rundt 600 ansatte og omkring 2,5 mill. kvm. under forvaltning. Frem mot 2023 skal foretaket investere for rundt 38 mrd. kroner.

FirmaOslo kommune
FylkeOslo
Søknadsfrist05.06.2020

Styret i Oslobygg søker administrerende direktør til Oslobygg KF.

Oslobygg blir en av Norges største byggherrer og en betydelig eiendomsaktør. De neste fire årene skal Oslobygg utvikle og bygge samfunnsnyttig eiendom som skoler, barnehager, omsorgsboliger, sykehjem, brannstasjoner og idrettsanlegg for over 38 milliarder kroner. Oslobygg får en sentral rolle i en sektor med stor samfunnsmessig betydning, og skal være et av landets fremste kompetansemiljøer innen eiendom.

Oslo står midt i et grønt skifte, og digitalisering gjør seg gjeldende på stadig flere områder. Et større fokus på bærekraft, miljø og klima vil påvirke fremtidens utbyggingsprosjekter. Spesielt skal Oslobygg bli ledende innen bærekraft og miljø, digitalisering, sambruk og arealeffektivitet. Ny teknologi og nye tjenestemodeller gir store muligheter for innovasjon og utvikling for å skape et framtidsrettet foretak.

Vi søker en utviklingsorientert, tydelig og samlende administrerende direktør med bred ledererfaring fra komplekse organisasjoner. Ny direktør må kunne håndtere et bredt spekter av oppgaver, der evne til å lede endrings- og fusjonsprosessen er sentralt for å lykkes. Vi ser etter en leder som kan samle det nye foretaket rundt sentrale strategiske mål, bygge felles kultur, systemer og prosesser, og realisere potensialet i et samlet eiendomsforetak.

Ny administrerende direktør har et høyt ambisjonsnivå, og oppnår tillit både i egen organisasjon og eksternt. Aktuelle kandidater er trygge i lederrollen, og har god evne til relasjonsbygging og samhandling internt og eksternt. Solid samfunns- og rolleforståelse er sentralt for å lykkes. Erfaring fra og/eller innsikt i eiendomssektoren er en fordel.

Stillingen er et åremål for seks år med mulighet for forlengelse i en ny seksårsperiode. Lønn etter avtale.

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med våre rådgivere i BackerSkeie, Ann-Kristin Nyrønning, tel. 920 85 397/Are Skeie, tel. 950 66 183 eller styreleder i Oslobygg, Maria Moræus Hanssen, tel. 951 82 749.

Søknad med CV kan registreres via «Din karriere» på www.backerskeie.no innen 5. juni 2020.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Søkere kan bli oppført på offentlig søkerliste selv om vedkommende har anmodet om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Søk stilling

Vis flere stillinger: