<p>Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter</p>Illustrasjon: Reiulf Ramstad ArkitekterIllustrasjon: Reiulf Ramstad ArkitekterIllustrasjon: Reiulf Ramstad ArkitekterIllustrasjon: Reiulf Ramstad ArkitekterIllustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Skal gjøre Telenor Arena mer fleksibel

Fair Deal Gruppen og Tribuneservice er valgt som strategisk rådgiver til arkitekt Reiulf Ramstad nå eierne av Telenor Arena nå vil gjøre hallen mer fleksibel.

I en pressemelding proklamerer partene at de skal gjøre Telenor Arena til "Norges nye storstue innen kultur og idrett". Det skal de få til ved å lage en arena som er adskillig mer fleksibel enn dagens utgave på Fornebu. Håpet til eierfamilien Ulrichsen er at en ombygget hall vil tiltrekke seg flere forskjellige arrangementer, som igjen vil øke bruken vesentlig.

– Vi har reist til 40–50 haller i hele verden og sett at arenaer som er langt mindre enn Telenor Arena, har mange flere arrangementer og ikke minst besøkende, sier administrerende direktør Rasmus Sandnes i Euforum Holding i en pressemelding.

Han forteller at det i Telenor Arena er 40 arrangementer i året og på det meste 400.000 besøkende, har mindre haller hatt nærmere 300 arrangementer og én million besøkende. Økt fleksibilitet er nøkkelordet, og det er det Fair Deal Gruppen sammen med arkitekt og byggherre skal få til.

- Den nye arenaen skal inneholde flere flater og en konfigurasjon som skal huse både topp- og bredde innen idrett, og bli Norges heftigste konsertarena, sier Tom Albrigtsen, Partner og Prosjektleder i Fair Deal Gruppen.

- Planen er at arenaen skal få en tilskuerkapasitet som kan ta imot store stjerner til konserter og store internasjonale idrettsarrangementer. Man må møte kravene de store artistene krever for å spille, og antallet det Europeiske Håndballforbundet krever i forbindelse med sluttspill i håndball EM/VM, legger han til.

I pressemeldingen skriver Fair Deal at de ser for seg en kombinasjon av faste, flyttbare og dynamiske løsninger. Fair Deal Tribuneservice har spesialkompetanse innen sete- og tribuneløsninger, og leverer alle typer seteløsninger til auditorier, idrettshaller, skoler, stadion, kulturhus og kinosaler.