Seksjonssjef eiendom (eiendomssjef)

Oslo kommune har et parlamentarisk styringssystem med byrådet som øverste, utøvende styringsorgan. Sentraladministrasjonen består av åtte byrådsavdelinger som utgjør Byrådets nærmeste administrasjon. Byrådsavdelingene har ansvar for forberedelse av saker til behandling i byrådet, samt for gjennomføring av politiske vedtak. Videre er styring og oppfølging av kommunens virksomheter en kjerneoppgave.

Byrådsavdeling for byutvikling har det overordnete ansvaret for at kommunen har en helhetlig byutviklingspolitikk og er overordnet Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren.

FirmaOslo kommune, Byrådsavdeling for byutvikling
FylkeOslo
Søknadsfrist24.05.2020

Seksjon for eiendom, Oslo kommune, Byrådsavdeling for byutvikling

Stillingen som seksjonssjef (eiendomssjef) byr på en unik mulighet til å bidra i en helhetlig utvikling av eiendomssektoren i kommunen. Eiendomssjefen skal bistå byråden med fagkompetanse og bidra i videreutvikling av politikkområdet. Stillingen omfatter ansvar for virksomhetsstyring av Eiendoms- og byfornyelsesetaten, som er kommunens grunneierrepresentant. Etatens kjerneoppgaver er eieroppfølging, forvaltning, utvikling og salg av kommunal grunn samt strategiske kjøp av eiendommer til kommunale formål. Etaten spiller en sentral rolle i utformingen av boligpolitikken, der kommunens eiendomsstrategi er en viktig brikke, herunder forkjøpsretten enkelte typer eiendomsmasse.

Forhandling og oppfølging av utbyggingsavtaler i større utbyggingsområder som Fjordbyen og Ensjøområdet samt utvikling av gjennomføringsstrategier for utviklingsområder i Groruddalen er eksempler på seksjonens spennende engasjementer i tillegg til prosjektet «Levende Oslo».

Eiendomssjefen forventes å bidra på overordnet nivå, til videreutvikling av digitaliseringsarbeidet i verdikjeden og tjenester i kommunen.

Kvalifikasjoner

Vi søker en eiendomssjef med bred innsikt i offentlig forvaltning og god kjennskap til eiendomsmarkedet. Vi vil legge vekt på forståelse av byrådsavdelingens rolle og oppgaven som faglig sekretariat for politisk ledelse. Evne til å kommunisere med interne og eksterne samarbeidspartnere, god forretningsforståelse og kunnskap om eierstyring og aktuelt lovverk vil være en styrke i stillingen. Søkere bør ha høyere utdanning og relevant erfaring.

Personlige egenskaper

  • Tydelig og trygg leder som klarer å ligge i forkant og kan håndtere pressede situasjoner.
  • Solid gjennomføringsevne.
  • Evne til å bygge tillit.
  • Kan lede og motivere selvstendige og høyt kvalifiserte medarbeidere.
  • God rolleforståelse, stillingen er i skjæringspunktet mellom fag og politikk.
  • Kan tilpasse seg endrede rammebetingelser.
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner kombinert med nysgjerrighet.
  • Analytisk og evne til å prioritere.
  • Stor arbeidskapasitet.

Vi tilbyr

  • Deltagelse i nettverk og samarbeidsfora med andre toppledere i Oslo kommune.
  • Gode forsikrings- og pensjonsordninger.
  • Fleksitid.
  • Stillingen lønnes i henhold til avtale om lønns- og arbeidsvilkår for toppledere i Oslo kommune.

Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss, uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom det er behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkere kan føres opp på offentlig søkerliste, selv om søkeren har bedt om anonymitet, men dette vil du i så tilfelle få varsel om.

Det er ønskelig at eiendomssjefen kan sikkerhetsklareres.

Kontaktinformasjon

Geir Bjørnar Aga

Kommunaldirektør

924 36 396

Aksel Nikolai Norum

Fagsjef

480 79 972

Søk stilling

Vis flere stillinger: