Utbedring av blant annet teleskader inngår i vedlikeholdskontraktene som er lyst ut på E136 og E6 i Gudbrandsdalen. Foto: Vegar Antonsen / Statens vegvesen

Vegvesenet lyser ut vedlikeholdskontrakter i Gudbrandsdalen som følge av koronamidler

Statens vegvesen lyser ut to vedlikeholdskontrakter på E136 og E6 i Gudbrandsdalen, begge finansiert av Stortingets ekstrabevilgninger i forbindelse med koronapandemien.

- Tiltakene er en del av Stortingets «Krisepakke 3», der 600 millioner kroner ekstra er gitt til vegformål for å holde hjulene i gang i bygg- og anleggsbransjen. Fra denne pakken er det bevilget 15 millioner kroner til vedlikeholdstiltak på E136 Lora – Dombås mens det på E6 er satt av 20 millioner koronakroner til vedlikehold, melder vegvesen.no.

- Arbeidene på disse strekningene kommer i hovedsak til å foregå på eksisterende vei og veiens sideterreng. Det er snakk om utskifting av stikkrenner og drenssystem, utbedring av teleskader og utbedring av setninger og partier med dårlig bæreevne, sier prosjektleder Vegar Antonsen i Statens vegvesen Plan og utbygging Øst til nettstedet.

Kontraktene er lyst ut med tilbudsfrist 15. mai for E136 og 25. mai for E6.

- Vi regner med at vedlikeholdsarbeidene kan starte innen midten av juni og være ferdig i midten av oktober i år, sier Antonsen.

Statens vegvesen gjennomfører digital tilbudskonferanse for begge kontraktene mandag 11. mai.