Vegvesenet oppgraderer rasteplasser med koronamidler

Statens vegvesen setter opp nye toalettanlegg ved to rasteplasser med ekstramidlene som Stortinget har bevilget i forbindelse med koronapandemien.

Slik kan de nye toalettbyggene på rasteplassene bli seende ut. Illustrasjonsfoto: Poss AS

- Rasteplassen på Haugastøl på riksveg 7 benyttes mye av turistene om sommeren, og om vinteren er det oppstillingsplass for kolonnekjøring over Hardangervidda, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen Drift øst i en pressemelding.

På Haugastøl skal man bytte ut det gamle toalettbygget med et nytt, og det samme skal man gjøre på det andre prosjektet på Bekkemoen på Dovreskogen.

- Bekkemoen rasteplass ved E6 er en viktig rasteplass, spesielt for yrkessjåfører som bruker den som døgnhvileplass. Nå bytter vi ut det gamle toalettbygget med et nytt, og det blir finansiert gjennom pengene i krisepakka som Statens vegvesen har fått i forbindelse med koronapandemien, forteller Stensrud i meldingen

Det er Poss AS fra Hardanger som leverer og setter opp de nye toalettbyggene. Arbeidene starter i løpet av mai, og anlegget skal være klart til bruk til sommerferien.