Obs Bygg Stjørdal

Coop har hatt salg av byggevarer på Stjørdal i Trøndelag siden 60-tallet, og de to siste årene i form av et eget Obs Bygg varehus. Med varierende lokaler har det til tider vært trangt, men i februar i år kunne man flytte inn i et stort, nytt og moderne varehus.

Fakta

Sted: Stjørdal

Prosjekttype: Byggevarehus

Bruttoareal: 6247 kvadratmeter

Byggherre: Coop Midt-Norge

Totalentreprenør: Consto Midt-Norge

Arkitekt: ARC Arkitekter

Byggeledelse: Advansia / Byggherrerådgiveren

Rådgivere: RIBfy, RIBr: Rambøll l RIB: Cowi l RIG: Multiconsult l RIVA: Structor Trondheim l RIV: Bryn byggklima l RIE: Elman l RIV vent: Bryn Byggklima l RIV rør: Kes-Teknikk

Underentreprenører og leverandører: Ventilasjon: Bryn Byggklima l Rørlegger: Kjells VVS l Elektro: Elman l Stålbygg: DS-Nor l Prefab betong: Contiga l Grunn- og utomhusarbeid: Br. Halle l Glassfasader: H-fasader l Stikker: Nidaros Oppmåling l Lås og beslag: SystemSikring l Gulvstøp: RS Gulv l Blikkenslager: Anders Gjerstad Blikkenslagerverksted l Trapper og rekkverk: Brødrene Midthaug l Porter: Windsor l Maler: Sverresborg Malerservice l Bommer og pullerter: Foraas Områdesikring l Oppmerking parkering og drive-in: A-Merking

– Og her fungerer det godt, med fornøyd betjening og ikke minst fornøyde kunder, sier varehussjef Morten Benjaminsen til Byggeindustrien.

Det nye varehuset er plassert på kommunens nye næringsarealer på Veisletta ved Evja i den østlige delen av Stjørdal sentrum. Benjaminsen har fått hele 6.000 kvadratmeter der han og de til sammen 26 ansatte kan boltre seg, det er mer enn dobbelt av de lokalene han flyttet ut av. Han forteller også at starten var som jernvareforretning i Domus på Stjørdal, og siden har virksomheten bare vokst, i forskjellige lokaler og med ulike navn og varemerker.

– Vi har fått store og flotte lokaler, med gode muligheter til å vise frem det vi har, sier han.

Han sier også at det komme godt med å ha nye og tiltalende lokaler og mange vareslag å by på ut fra at det er rimelig stor konkurranse på Stjørdal og nærområdet.

– Vi har både Byggmakker, Byggtorget, to fargehandlere samt Tore Ligård her. Videre er også både Biltema og Clas Ohlson her, som delvis er inne på de samme markedene som oss, sier han. Dessuten er det varehus fra Obs Bygg både i Trondheim og på Levanger. Både Obs Bygg Levanger og Obs Bygg Lade er like store som varehuset i Stjørdal, mens avdelingen på Tiller i Trondheim vil fortsatt være den største i regionen med sine 10.000 kvadratmeter.

I tillegg til selve Stjørdal har man jevnt med kunder både fra området innover mot Trondheim, og også fra Selbu, Tydal, Meråker og delvis inn i Sverige. Nordover er Frosta og Åsen viktige markeder.

– Det er god grunn til å se lyst på mulighetene fremover. Vi har fått et godt og hensiktsmessig bygg vi kan vokse i, med grei adkomst og gode  parkeringsmuligheter. Det er god trafikk og bra handel, og den gjengse tonen fra kundene er at de er fornøyde. De liker at det er godt med plass, og også at vi har fått en god drive-in-løsning er viktig og positivt, sier han.

Drive-in-løsningen vil kanskje være det viktigste fremskrittet for mange av kundene. Gjennom innkjøringsporten kommer man inn i et anlegg på hele 3.000 kvadratmeter, der varer kan plukkes direkte på bil eller henger. Benjaminsen forteller at det er to kjørefelt inn i bygget, ett for å kjøre i og ett der kundene kan stanse for å laste opp. Han sier at varehuset er aktivt både i privatmarkedet og proff-markedet, mange byggefirmaer har avtaler med Obs Bygg.

Fint prosjekt

Totalentreprenøren for varehuset har vært Consto Midt-Norge, og anleggsleder Eldbjørg Aakvik sier det har vært et fint prosjekt å jobbe med, det har ikke vært noen komplikasjoner underveis.

– Det har vært et veldig godt samarbeid med byggherre Coop Midt-Norge og deres byggeleder Advansia i hele prosessen. Varehuset ligger i et fint og stort område, det var ikke trangt slik at det var greit både med rigging og adkomst forteller Aakvik som har vært anleggsleder i hele prosjekttiden.

Hun forteller at man startet med jobben i mai/juni 2019, og at det hele var klart til overlevering i starten av på februar i år.

Rent bygningsmessig er bygget ført opp som stålkonstruksjoner med sandwich-element, og selvbærende stålplatetak med tekking. Bygget er oppført til energiklasse A/Passivhus.

Aakvik forteller også at det har vært en jevn fremdrift, med omkring 25-30 personer i arbeid på det meste.

Stor omsetning

Tallene for varehuset vier at man i de tidligere lokalene omsatte for 72 millioner kroner i 2018. Dette vil utvilsomt bli slått fremover, og når det 2021 som det første hele driftsåret er slutt er planen at man skal ha kommet opp i en omsetning på omkring 90 millioner.

– Markedet er helt klart til stede, det gjelder å stanse handelslekkasjen, sier butikksjefen, og regner med at det også vil bli behov for flere ansatte om man når omsetningsmålet.

Åpningen av varehuset kom for øvrig i starten av perioden med koronasmitte, uten at det stanset det hele – og man hadde sikret seg en solid forsyning av antibac på forhånd. Selve åpningstalen ble holdt av varaordfører Ole Hermod Sandvik, som også sto for en symbolsk saging av en planke foran inngangsdørene.


Flere prosjekter