<p>Gausdal Landhandleri åpnet mandag nytt byggevarehus i Rena sentrum. Foto: Gausdal Landhandleri</p>Foto: Gausdal LandhandleriFoto: Gausdal Landhandleri

Gausdal Landhandleri åpnet nytt byggevarehus i Rena - men tror det blir krevende å nå budsjettet for 2020

Mandag åpnet Gausdal Landhandleri sitt byggevarehus nummer 21 i Rena i Åmot kommune. – Strategisk viktig for å posisjonere Gausdal Landhandleri for videre vekst i Innlandet, fastslår daglig leder Audun Løhre. Men budsjettet for 2020 tror han vil bli krevende å nå.

Anlegget i Rena sentrum er på totalt cirka 1.700 kvadratmeter med en butikk på cirka 700 kvadratmeter. Daglig leder Audun Løhre opplyser at byggevareutsalget etableres gjennom tilpasning og ombygging av lokaler, og som tidligere hadde en annen anvendelse. Logistikk- og distribusjonen vil innlemmes i Gausdal Landhandleris allerede omfattende logistikk- og distribusjonssystem i Innlandet.

– Vi har troen på denne etableringen og har jobbet med den noen måneder. Vi overtok et byggevareutsalg i Flisa fra Maxbo i januar, og vi har vært etablert i Elverum siden 2012. Etableringen på Rena vil styrke oss i aksen Åmot – Elverum. Åmot kommune er en kommune med befolkningsvekst, og ikke minst Forsvaret har høy aktivitet. Gausdal Landhandleri har tro på vekst og positiv utvikling i denne regionen fremover, sier Løhre.

Det nye byggevarehuset på Rena har seks ansatte.

Tidligere i mars permitterte Gausdal Landhandleri nærmere 100 medarbeidere i sine byggevarehus som et smittevernstiltak. Løhre opplyser at de ansatte begynner å komme tilbake i jobb.

– Vi har imidlertid ulike permitteringsgrader, både i forhold til smittevernsrisikoen, samtidig må vi nok folk til å håndtere økt aktivitet i forbrukermarkedet, sier Løhre.

Løhre opplyser at det totale salget til byggevarekjeden går brukbart.

– Vi tror det blir krevende å nå budsjettene vi har satt for for 2020. Den store spenningen i byggevarehandelen er hvor kraftig konjunkturtilbakeslaget blir mot 2021, sier han.