Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. Foto: Trygve Indrelid

OBOS tilbyr seg å ta boliger i innbytte

OBOS tilbyr nå å ta boliger i innbytte ved kjøp av ny bolig. - Vi skal gjøre det trygt å selge og kjøpe bolig, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

Boligmodellen OBOS Boligbytte gjelder i første omgang over 400 leiligheter og småhus i nyboligprosjekter rundt om i landet. Det nye tilbudet retter seg mot kjøpere av utvalgte boliger i prosjekter som allerede er ute for salg. De fleste leilighetene i ordningen er i Oslo-området hvor presset i markedet er størst, skriver OBOS i en pressemelding.

Ordningen er et forsøk på å ta vekk litt av usikkerheten i boligmarkedet som følge av koronautbruddet.

– Det er helt naturlig at det vil være noe usikkerhet nå. I et svingende boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen. Men det er nå slik at mange likevel ønsker å kjøpe et nytt sted å bo. Nå slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt, og de vet akkurat hvor mye egenkapital de har til rådighet når de skal kjøpe en ny bolig fra oss, sier Siraj i meldingen.

OBOS forklarer at i første omgang blir boligbytte tilbudt ved kjøp av boliger i prosjekter som er under bygging av OBOS og OBOS Block Watne. Det betyr at mange av boligene er klare for innflytting i løpet av kort tid.

I Oslo-området omfatter ordningen leiligheter i prosjekter på Vollebekk, Ulven, Fornebu og i Kværnerbyen.

Boligbytte vil også bli tilgjengelig en rekke steder rundt om i landet, blant annet i Trondheim og Tønsberg-området.