Foto: Kraftmontasje AS

Kraftmontasje AS rundet 25 år

Energientreprenørselskapet Kraftmontasje AS ble stiftet 26 april 1995, og rundet dermed 25 år foregående her. Jubileet skulle markeres med samling for alle ansatte med følge, men koronautbruddet satte en stopper for dette.

Den store jubileumsmarkeringen er derfor utsatt.

– Men uansett så sier kalenderen at det er søndag 26. april i år at selskapet runder 25 år, og vi hadde derfor en mindre markering i Skorgen med kake og besøk og blomsteroverrekkelse fra ordføreren i Vestnes, skriver administrerende direktør Oddgeir Anundsen I Kraftmontasje i en pressemelding.

Selskapet kan se tilbake på en spennende reise gjennom disse 25 årene. Fra sin spede begynnelse med sju ansatte, to kontorer og en enkel garasje i Vestnesbukta, til dagens virksomhet med base i Skorgen og 85 ansatte. Markedet de første årene begrenset seg til mindre utbygginger på kraftledninger på Vestlandet og alpinanlegg i Sør-Norge. Nå er selskapet blitt et av de ledende landsdekkende selskapene innen alle størrelser av kraftledninger og nyinstallasjon og rehabilitering av vegtuneller.

– Selskapet har de senere årene gjennomført flere store kontrakter på både vei og kraft, og har fått en høy kompetanse som er verdsatt blant våre kunder i hele landet. Gjennom årene har vi som alle andre selskap hatt utfordringer og nedturer, men i det store bildet har vi klart å byge et solid og godt selskap. I løpet av de 25 årene som er gått har selskapet hatt underskudd bare to av disse årene, og de siste årene har selskapet igjen vist en god utvikling. I 2019 kan vi se tilbake på det økonomisk nest beste året i vår historie. Og der vi for tredje år på rad kunne se tilbake på 0 ulykker med fravær, legger Anundsen til.

Selskapet igjen selvstendig norskeid i januar 2018, etter noen år hos det svenske One Nordic-konsernet.

– Sammen med majoriteten av de ansatte fikk vi med regionale investorer i et nytt eierfellesskap. Dette må sies å ha vært svært vellykket. Mange gode ansatte har kommet og gått igjennom disse årene, men de som utgjør selskapets ansatte i dag, er den beste flokken vi noen gang har vært sammen i. Det er derfor med glede og entusiasme at vi går inn i nye år med videre utvikling av dette kjempeflotte selskapet, sier Oddgeir Anundsen.