Carl Axel Hagen

Carl-Axel Hagen fra Norges Bank til HRP

Carl-Axel Hagen skal lede HRPs nye satsing innenfor sikkerhetsrådgiving. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør i Norges Bank.

- At vi har fått med oss Hagen på laget når vi skal dra i gang vår nye satsing, oppfatter vi som en flying start på et nytt satsingsfelt i HRP. Vi skal bygge opp et bredt tilbud for sikkerhetsrådgiving. Fysisk sikkerhet av både offentlige og private bygg, cybersikkerhet og beredskapsplaner, vil være hovedfagene Hagen skal jobbe med, sier administrerende direktør Jan Arild Kingswick i en pressemelding.

Hagen begynner i HRP allerede 1. juni. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør i Norges Bank. Også der har det vært hektiske uker etter at koronaen rammet Norge i mars. Hagen har ledet den operasjonelle krisestaben.

- Nå gleder jeg med på å være med på HRPs satsing innenfor sikkerhetsrådgiving. Vi skal få på plass en helthetlig pakke for bedrifter. Fra analyse og prosjektering, byggestart og gjennomføring, gjennom etablering, utvikling av beredskapsplaner og rutiner, cybersikkerhet og få alt på plass slik at virksomhetene kan føle seg trygge i dagens samfunn, sier Hagen i meldingen.