17 eksterne deltakere fra entreprenørbransjen deltok på tilbudskonferansen. Foto: Linda Grønstad/Statens vegvesen

Opplevde stor oppslutning om digital tilbudskonferanse for Sotrasambandet

17 deltakere fra entreprenørbransjen deltok i fredagens tilbudskonferanse.

I tilbudskonferansen presenterte Statens vegvesen kontrakten som er lyst ut, den såkalte K5 -Høyspentomlegging og sykkeltiltak Fv.5240 Arefjordvegen - Kv.1292 Bildøyvegen.

- Hensikten med å holde en tilbudskonferanse er å gi entreprenørene bedre innsikt til krav og forventninger til arbeidet som skal utføres, og til å kunne stille spørsmål før de eventuelt sender inn sitt tilbud på hvordan de ønsker å løse oppdraget, sier prosjektleder Arve Tjønn Rinde til vegvesen.no.

Kontrakten er satt sammen av mange ulike oppgaver:

* omlegging av høyspentkable

* rundkjøring og sykkeltiltak langs Arefjordveien og Bildøyveien

* legging av nye vann og avløpsledninger for ØyVar

Tilbudsfristen for K5 kontrakten er satt til 11. mai.

- Det er viktig for oss å holde tempoet oppe i arbeidet, slik at vi holder fristen for oppstart av OPS-selskapet. På grunn av koronautbruddet holdt vi tilbudskonferanse digitalt via Skype for aller første gang, sier Rinde.

- Digital tilbudskonferanse gikk over all forventning, det fungerte veldig fint med forhåndspåmelding av entreprenørene, jeg er godt fornøyd med hvordan vi i Sotrasambandet-prosjektet presenterte prosjektet, men også med innleggene fra de ulike byggelederne i prosjektet, forteller han.

- Avslutningsvis besvarte vi spørsmål som entreprenørene hadde sendt oss via SMS underveis i møtet, spørsmålene var blant annet om vi skal avregne asfaltdekke på midlertidige avkjørsler og gangveier og hvordan entreprenørene kan sikre godt samarbeid med alle involverte parter i prosjektet. Digital tilbudskonferanse fungerte veldig fint, avslutter Rinde.