Foto: Digno

Over 3.000 innspill for utvikling av Fjordbyen Lier og Drammen

Engasjementet for Fjordbyen Lier og Drammen er stort. – Vi er urolig glad for alle forslagene, sier daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos om over 3.000 forslag og innspill til reguleringsarbeidet.

Eidos Eiendomsutvikling AS skal realisere ny fjordby på Brakerøya i Drammen og Lierstranda i Lier. I mars gjennomførte selskapet første del av medvirkning i arbeidet med utvikling av områderegulering.

– Frivilligheten i Lier deltok på workshop på Haugstad 10. mars. Andre møter måtte avlyses som resultat av koronaviruset, men Eidos satset også digitalt. De tok fram et digitalt verktøy for medvirkning. Der har 2.500 gitt innspill. I tillegg er det kommet over 600 innspill og forslag i et digitalt kart og tekstfelt på hjemmesiden for Fjordbyen Lier og Drammen.

Eidos fortsetter arbeidet med områderegulering for Lierstranda. Forslaget skal til politisk behandling innen ett år.

– Da skal vi bestemme rammene for det som blir den nye Fjordbyen og som åpner et fantastisk område for hele bygda med moderne og gode boliger, et trygt og urbant bomiljø som knytter den blå fjorden sammen med den grønne Lierdalen, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier.

– Vi er godt i gang med å analysere alle innspillene. Mye av det som kom inn, ligger i våre planer. Andre ting styrker oss i vår vurdering av hva vi skal legge mest vekt på, sier prosjektutvikler Geir Hagehaugen i Eidos.

Finnerud takker Lier kommune for rekordmange innspill.

– Kommunens SMS til innbyggerne med oppfordring om å delta har betydd mye. Alle innspillene til planarbeidet gir utviklingen av reguleringsplanen et bredere og sterkere grunnlag, sier Finnerud.