Leder Konnekt - et nytt nasjonalt kompetansesenter for samferdsel

Konnekt er et nyetablert nasjonalt senter for samferdselskompetanse og skal bidra til en mer strategisk styring av kompetanseutvikling på nasjonalt nivå. Konnekt skal bidra til sikre riktig og tilstrekkelig kompetanse i samferdsels sektoren i fremtiden.

Konnekt skal gjennom etablering av en ny samarbeidsform mellom utdanningssektoren, offentlige aktører og privat sektor bidra til å utvikle gode fagmiljøer og bred kunnskap om samferdsel i den norske utdanningssektoren. Konnekt skal ha kunnskaper og overblikk over kompetansesituasjonen i sektoren, bidra til å tette kompetansegap og styrke sektorens attraktivitet på studie- og arbeidsmarkedet.

Konnekt er et samarbeidsprogram etablert av Jernbanedirektoratet og Statens vegvesen i tett samarbeid med øvrige aktører og bedrifter i samferdselssektoren. Senteret ble lansert 28. februar i 2020.

For ytterligere informasjon se: https://konnekt.no

FirmaJernbanedirektoratet
FylkeTrøndelag, Oslo
StedOslo eller Trondheim
Søknadsfrist03.05.2020

Er du en mulighetsskaper med genuin tro på at de beste løsningene skapes sammen med andre? Har du lyst å bidra til utvikling av fremtidsrettet, forskningsbasert og arbeidslivsrelevant utdanning for samferdselssektoren?

Vi søker en innovativ og strategisk leder av Konnekt - en praktisk strateg som evner å se løsninger, utvikle ideer til praktisk hverdag og er en god nettverksbygger. Som leder av Konnekt får du muligheten til å bygge opp et helt nytt kompetansesenter, og ta en sentral rolle i utviklingen av nye samarbeidsformer mellom fagmiljøer og aktører i samferdselssektoren både nasjonalt og internasjonalt. Det er en variert og utfordrende rolle, med store påvirkningsmuligheter. Med deg på laget har du både myndigheter og sterke aktører i bransjen.

Leder av Konnekt har det overordnede ansvaret med å etablere, lede og drive Konnekt. Leder ivaretar ansvaret for strategisk styring av kompetanseutvikling for sektoren på nasjonalt nivå, og for at det utvikles fremtidsrettede og attraktive utdanningstilbud som sikrer god rekruttering til sektoren.

Arbeidsoppgaver

  • Strategisk og operativ ledelse av Konnekt
  • Bygge relasjoner og nettverk mellom akademia, offentlige aktører og bedrifter i samferdselssektoren
  • Bidra til å identifisere kompetansegap og kompetansebehov
  • Initiere aktiviteter, utvikling- og endringsprosjekter
  • Samarbeide tett med forskningsmiljøer i sektoren
  • Synliggjøre sektoren synes i arbeidsmarkedet og studentrekrutteringen
  • Etablere og forme kompetansesenteret Konnekt

Formell arbeidsgiver vil være Jernbanedirektoratet og senteret vil ha inntil 4,5 årsverk med arbeidsområdene: analyse og kompetanseovervåkning, utdanningsstrategi og fagkoordinering, markedsføring og kommunikasjon. Faglig og praktisk vil Konnekts leder rapportere til en styringsgruppe bestående av representanter for Statens vegvesen og Jernbanedirektoratet. Det er også opprettet et rådgivende organ som vil bidra med strategiske råd, forventninger og aktiviteter. Kontorsted er enten Oslo eller Trondheim. En del reisevirksomhet må påregnes.

Kvalifikasjoner

  • Utdannelse på universitet-, høyskolenivå
  • God innsikt om utdannings- og forskningssektoren i Norge
  • Erfaring med prosjektledelse
  • Erfaring fra eller kjennskap til samferdselssektoren er en fordel
  • Beherske norsk og engelsk skriftlig og muntlig på høyt nivå
  • Personlige egenskaper og egnethet for å fylle rollen vil vektlegges

Vi ser etter en visjonær pådriver med et innovativt og strategisk tankesett, som vekker interesse og skaper begeistring. Å bygge opp et senter i en kompleks og kompetansetung sektor vil kreve en leder med solide samarbeidsegenskaper og gjennomføringskraft, som er trygg, løsningsorientert og tillitsvekkende i møte med ulike aktører og tunge fagmiljø. Du må ha interesse for og evne å arbeide i spennet mellom politikk og næring, kunne håndtere interessekonflikter og balansere ulike synspunkter og behov.

For å lykkes i rollen må du evne å ha innflytelse, og kunne selge inn et budskap på en troverdig og engasjerende måte til selvstendige og spissede fagmiljøer og aktører. Du leder gjennom involvering og engasjement, tør å utfordre, og våger å ta upopulære avgjørelser når det trengs.

Leder av Konnekt må jobbe selvstendig, målbevisst og strukturert, og ha gode analytiske egenskaper. En må evne å peke ut retning, sette og jobbe etter både kortsiktige og langsiktige mål, og ikke minst evne å omsette strategier til praktisk handling.

Hva tilbyr vi?

  • Faglig støtte i etableringsfasen gjennom etablerte samarbeidsorgan
  • Fleksible arbeidstidsordninger
  • God pensjonsordning gjennom medlemskap i Statens Pensjonskasse
  • Lønn etter avtale, jf lønnsplanhefte i staten
  • Kontorsted i tidsmessige lokaler i Trondheim eller Oslo

Jernbanedirektoratet og Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en arbeidsplass som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV'en, eller etnisk bakgrunn.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 vil offentlig søkerliste foreligge etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg mot å stå på offentlig søkerliste, må det begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkeren ber om å bli unntatt. Søkere vil i tilfelle bli informert før offentliggjøringen og vil ha mulighet til å trekke søknaden. Vi benytter oss av Semac bakgrunnssjekk i vår rekrutteringsprosess.

Vi ønsker tidlig å komme i dialog med interesserte kandidater, i god tid før søknadsfrist.

Ønsker du mer informasjon om stillingen, kontakt våre rådgivere hos The Assessment Company, Gro-Anett S. Haugen tlf. 974 08 693 eller Ida Beinnes Hoff tlf. 489 59 465.

Vi ser frem til å motta søknad og CV innen søknadsfristen 3. mai 2020.

Søk stilling

Vis flere stillinger: