Isola tar i bruk kunstig intelligens fra Blue Ridge

Isola tar i bruk skybasert, selvlærende AI-basert planleggingsteknologi fra Blue Ridge for å skaffe seg kontroll over sin forsyningskjede.

<p>Direktør for logistikk, drift og IT, Steffen-André Welfler.</p>

Isola har inngått et samarbeid med Inventory Investment, som har et stort antall kunder på planleggingsverktøyene fra Blue Ridge, skriver selskapene i en pressemelding.

- Teamet fra Inventory Investment har på rekordtid, i tett samarbeid med vår ERP-leverandør EG og våre egne ansatte, klart å fange opp våre planleggingsbehov i hele forsyningskjeden, sier direktør for logistikk, drift og IT, Steffen-André Welfler i Isola i meldingen.

Han forteller at systemet fanger opp kommende endringer i etterspørsel i ett marked, og at man umiddelbart kan se hvordan dette påvirker deres fremtidige innkjøp av en råvare. Særlig når denne råvaren inngår i en rekke andre produkter.

- Å lage nye, komplette forsynings- eller produksjonsplaner skjer i løpet av sekunder. Og alle logistiske og kommersielle forhold ivaretas løpende, legger Welfler til.

- Flere av våre kunder og bransjekollegaer har Blue Ridge-systemer levert fra Inventory Investment. Med dette heves forventningsnivået – det forventes at også vi som leverandør og partner tar steget opp, og tar i bruk det siste av avansert skybasert teknologi basert på maskinlæring og AI, sier administrerende direktør i Isola, Bjørnar Gulliksen.

- Vår teknologi ble opprinnelig laget for å kunne takle komplekse problemstillinger, og hurtige skifter hos grossister og distributører. Stadig flere av kundene våre har nå komplekse distribusjons- og produksjonsnettverk, og kan dra nytte av at Blue Ridge-løsningene fanger opp planleggingsbehovet i alle deler av organisasjonen gjennom vår integrerte S&OP og Supply Chain Planning-plattform, sier Sverre Rosmo, daglig leder i Inventory Investment AS.