Marius Weydahl Berg, administerende direktør i COWI. Foto: Kristoffer Jakobsen

COWI er ISO 9001-sertifisert

– Dette er godt nytt for oss og enda bedre nytt for kundene våre, sier Marius Weydahl Berg, administrerende direktør i COWI, etter at selskapet har fått sertifisering av kvalitetssystemer i henhold til ISO 9001.

Sertifikatet gjelder for COWIs 20 kontorer i Norge, og DNV GL har sertifisert COWI innen alle fagdisipliner i divisjonene bygg, transport og byutvikling, og vann og miljø. Sertifiseringen gir bedre prosesskontroll, som igjen gir økt kvalitet på leveranser. Det kan være spesielt viktig i tider med utstrakt bruk av hjemmekontor, skriver COWI i en pressemelding.

– Sertifisering i henhold til ISO 9001-standarden viser kvalitetsfokuset vårt og vil bidra til en ytterligere systematisk kvalitetsoppfølging. Som selskap har vi et stort sosialt og økonomisk ansvar. Avvik fra kvalitet kan i ytterste konsekvens ha følger for folks sikkerhet og liv. Målet vårt er derfor å opprettholde en kvalitetskultur i COWI hvor vi hver dag gjør de rette valgene. Når vi nå for tiden ikke sitter tett på hverandre, men på hjemmekontorer spredt utover, kan denne sertifiseringen gi en ekstra trygghet, sier Berg i meldingen.

Kvalitetssjef Camilla Ditlevsen Gressnes er svært fornøyd med sertifiseringen.

– Alle er berørt av dette, men det betyr egentlig ikke så store endringer i måten vi allerede arbeider på. Vi vil se høyere krav til dokumentasjon av kvalitetskontroll og det vil bli noe tettere oppfølging av kvalitet i prosjekt og leveranser. Enda mer gledelig er det at det kan gjøre hverdagen enklere for medarbeiderne våre. Der man tidligere har måttet bruke mye tid på å dokumentere kompetanse, vil nå mye av dette ligge inne i sertifiseringen, sier Gressnes.