Foto: NCC

NCC chartrer fly for å få tunnelarbeiderne til Færøyene

Med chartret fly sender tirsdag NCC Norge 51 tunnelarbeidere fra Norge med kurs for Færøyene.

NCC jobber for tiden med to undersjøiske tunneler på Færøyene. Korona-situasjonen skaper noen utfordringer, særlig med tanke på bytte av skift.

Undersøkelser viste at det å frakte mannskapet til Færøyene tirsdag med rutefly ville bli så å si umulig på grunn av redusert rutetilbud til Færøyene.

- Dette er den enkleste og mest effektive måten for å få mannskapet over til Færøyene etter påskeferien, sier divisjonsdirektør i NCC Civil Engineering Norge, Per Jonsson i en pressemelding.

Isolert fra lokalbefolkningen

- Gjør dere noen andre smitteverntiltak på prosjektene på Færøyene?

- Mannskapet jobber isolert fra lokalbefolkningen på Færøyene, svarer NCCs prosjektleder Alf Helge Tollefsen til Byggeindustrien.

Han forteller at de per nå ikke har noen smittetilfeller, og at skiftene jobber separat for å redusere smittefaren.

- Er fremdriften så langt er påvirket av koronasitusjonen?

- Fremdriften er noe forsinket på grunn av koronasituasjonen og smittevernsbestemmelsene. Vi har god dialog med byggherren om dette, avslutter Tollefsen

Et skift i karantene

Et chartret fly ble også benyttet når mannskapet reiste hjem på påskeferie onsdag før påske. Dette mannskapet sitter nå i karantene.

- Med tanke på å redusere smittespredning er dette også en god løsning. Ettersom kun våre ansatte er passasjerer unngår vi kontakt med andre som reiser til og fra øya. I tillegg jobber og bor vi adskilt fra øyas innbyggere, sier regionssjef for tunnel i NCC Civil Engineering, Aage Lien.

NCC vil i ukene fremover vurdere situasjonen løpende i forbindelse med transport av mannskap til tunnelprosjektene på Færøyene, for å finne de sikreste og mest effektive transportmetodene.

.