Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

NHO advarer mot å misbruke kontantstøtteordningen

Kompensasjonsordningen for koronarammede bedrifter er en tillitserklæring som bedriftene må vise seg verdige til, mener NHO.

– Ingen må misbruke ordningen, både av hensyn til fellesskapet og til alle bedrifter som trenger ordningen, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid i en pressemelding.

– Her stilles fellesskapets midler til disposisjon. Det er en tillitserklæring som bedriftene selvsagt må vise seg verdig. Målet med ordningen er å få arbeidsplasser og sunne bedrifter gjennom krisen. Vi vil følge nøye med og gå inn for å tilpasse ordningen hvis den ikke treffer de bedriftene den er ment å treffe fullt ut, eller hvis den har utilsiktede effekter, sier han.

Arbeidsgiverorganisasjonen Virke kaller vedtaket om kontantstøtte til bedriftene for «det viktigste enkeltvedtaket Stortinget noensinne har gjort», men framholder samtidig at det trengs mer.

− Krisen for norsk økonomi vil ikke være over på lang tid ennå, derfor må vi være beredt på at det vil være nødvendig med flere tiltak i tiden framover. Men i dag er vi først og fremst glade for at Stortinget har gjort et historisk vedtak, sier Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen.

NHO og Virke var sammen med SMB, LO og Finans Norge med på å jobbe fram innretningen i forslaget om kontantstøtten. Med enkelte justeringer vedtok Stortinget forslaget tirsdag.