Fra jernbanestrekningen mellom Lund og Flackarp i Skåne i Sverige. Foto: NCC

NCC og Follobane-entreprenør OHL får nytt oppdrag på Lund-Arlöv i Sverige

NCC og spanske OHL, som har en av de store Follobane-kontraktene i Norge, skal sammen bygge ut jernbanestrekningen mellom Lund og Flackarp i Skåne for det svenske Trafikverket. Oppdraget har en verdi på cirka 800 millioner svenske kroner.

Prosjektleder Jens-Peter Eisenschmidt i Trafikverket uttaler i en pressemelding at det har vært et mål fra 2017 at NCC og OHL også skulle bygge strekningen mellom Flackarp og Lund i firesporsprosjektet Lund-Arlöv.

Han sier at avtalen er god for alle parter.

– Ved at vi får bygd hele strekningen mellom Malmø og Lund i ett kontinuerlig prosjekt sparer vi både tid og penger, sier Eisenschmidt.

Fra 2017 og frem til nå har NCC og OHL sammen med Trafikverket bygd Södra stambane mellom Arlöv og Flackarp. Strekningen er oppgradert fra to til fire spor og fått tre nye stasjoner, nye overganger og en ny tunnel.

Ifølge Eisenschmidt vil utbygging av Södra stambane gi færre forsinkelser og gi mulighet til at fler tog kan kjøre samtidig.

– I det forberedende arbeidet har vi oppnådd økt erfaringsoverføring fra det pågående prosjektet, noe som gir mer infrastruktur fort pengene, sier divisjonssjef Nils Bjelm i NCC Infrastructure Large Civil Projects Sweden i meldingen.

Strekningen mellom Flackarp og Lund er tre kilometer og de to nye sporene vil ligge vest for dagens spor. Antall tog kan økes fra 450 til 650 per døgn.

Administrerende direktør José Antonio Fernández Gallar i OHL sier at løsningene og tekniske innovasjoner prosjektet vil bedre reisendes tilbud.

Anleggsstart for delstrekningen mellom Lund og Flackarp er i april i år. Hele prosjektet skal være fullført i 2024.