Snaut fire kilometer ny fylkesvei 17 fra Jåddåren til Østvik i Steinkjer kommune får byggestart i sommer. Foto: Trøndelag fylkeskommune.

Trøndelag fylkeskommune med rask behandling av veiprosjekt til 150 millioner

Snaut fire kilometer ny fylkesvei 17 fra Jåddåren til Østvik i Steinkjer kommune får byggestart i sommer.

Fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune ga klarsignal for utlysning 24. mars, og prosjektet er nå sendt ut på anbud, skriver Trøndelag fylkeskommune i en melding.

– Nå er vi glade for å være i gang, og regner med at entreprenørene kjenner sin besøkelsestid. Situasjonen med koronaviruset gjorde at den politiske behandlingen gikk raskt. At vi nå har fått lyst ut dette prosjektet er positivt både for samfunnet og anleggsbransjen. Vi tar sikte på å starte anleggsarbeidet i sommer. Prosjektet skal åpne for trafikk høsten 2022, sier teamleder Tone Melhus Romstad i Trøndelag fylkeskommune.

Dette skal bygges

Prosjektet omfatter bygging av i underkant av fire kilometer ny fylkesvei 17 fra Jåddåren til Østvik. Denne strekningen er en videreføring østover på fylkesvei 17 fra nyveien fra Sprova til Østvik, som nå står ferdig.

Den nye veien vil bli ni meter bred, få forsterket midtoppmerking og skiltet hastighet på 80 kilometer i timen.

Tilbudskonferanse denne uka

Trøndelag fylkeskommune avholder en digital tilbudskonferanse torsdag 2. april.

– Vi håper på stor interesse blant entreprenørene for dette prosjektet. På grunn av sitasjonen med koronaviruset har vi gitt entreprenørene ekstra tid til å levere tilbud. Tilbudsfrist har vi satt til 20. mai, sier Romstad.

Entreprisekostnaden er beregnet å bli ca. 130-150 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift.

– Innsparinger i hovedprosjektet mellom Sprova og Østvik har gjort det mulig for oss å få bygd ut denne strekningen nå, sier Romstad.

Mer trafikksikker veg

– Når anlegget er ferdig vil vi få en god og trafikksikker vei, i tillegg til at den gir bedre framkommelighet for trafikantene. For beboerne ved Jåddåren vil ny vei også gi bedre bomiljø og bedret trafikksikkerhet. For nærmiljøet er også sammenhengende lokalvei fra Jåddåren til Østvik et godt tiltak, sier Romstad.