Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Equinor med tiltakspakke på over 30 milliarder kroner

Equinor varsler et kraftig kutt i investeringene framover som følge av konsekvensene av koronaviruset og den lave oljeprisen.

Hovedpunktene i tiltakspakken er at oljegiganten reduserer sine organiske investeringer med rundt 20 prosent i 2020 – fra 10–11 milliarder kroner og ned til rundt 8,5 milliarder.

Videre reduseres leteaktiviteten i år fra 1,4 milliarder dollar til rundt 1 milliarder dollar, mens driftskostnadene skal reduseres med rundt 700 millioner dollar.

I USA stoppes all boring på land, mens produksjonene på Equinors oljefelter til sjøs skal fortsette som normalt alle steder.

– Vi har gjennomført tiltak for å redusere risikoen for spredning av koronaviruset og har så langt vært i stand til å opprettholde produksjonen på alle våre felt. Sikre operasjoner er vår førsteprioritet i denne situasjonen, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor i en pressemelding.

Tiltakene – som legges fram onsdag i forbindelse med selskapets oppdaterte framtidsutsikter – kommer i tillegg til den foreløpige suspenderingen av tilbakekjøp av egne aksjer.

Totalt vil den nye tiltakspakken utgjøre reduksjoner på 3 milliarder dollar (cirka 33 milliarder kroner).